PROCÉS PER UN ASSASSINAT A GRÀCIA

Angie apunta al nòvio de la víctima del 'crim perfecte'

La presumpta assassina parla amb fredor i excuses rocambolesques

L'acusada assegura que la parella tenia problemes i que ella no necessitava diners

María Ángeles Molina, Angie, poc abans de començar la seva declaració a l’Audiència de Barcelona, ahir.

María Ángeles Molina, Angie, poc abans de començar la seva declaració a l’Audiència de Barcelona, ahir. / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
ROSA MARI SANZ
BARCELONA

Dresprés d'aconseguir ajornar el judici el gener passat renunciant a última hora al seu advocat, María Ángeles Molina, Angie, la dona acusada del que aquest diari va batejar com elcrim perfecte, va tornar ahir al banc dels acusats. Amb un relat fred en què va donar explicacions de tota mena, algunes de gairebé rocambolesques, va negar haver matat la seva amiga i excompanya de feina Ana María Páez per cobrar les assegurances de vida que havia contractat suplantant la seva identitat, es va escudar dient que no necessitava diners perquè tenia un alt nivell econòmic, i va desviar l'atenció cap al nòvio de la víctima, assegurant que la parella tenia problemes.

Vestida amb camisa blanca, jaqueta i pantalons negres, talons alts, lluint una melena planxada, sempre sense vacil·lacions i a vegades fent ús d'un to desafiador, Angie, que s'enfronta a 24 anys de presó, va assenyalar a l'Audiència de Barcelona que el dia que es va cometre el crim en un apartament de Gràcia, el 19 de febrer del 2008, havia viatjat a Saragossa a buscar les cendres de la seva mare i que quan va tornar va anar a uns grans magatzems on va estar fins que van tancar, a les 22.00 hores, buscant un regal per al seu company, i que després va anar a un local obert les 24 hores a comprar iogurts per sopar a casa.

El fiscal sosté que Angie havia quedat aquella nit per sopar amb la víctima, a qui va adormir amb cloroform, la va asfixiar fins a matar-la amb una bossa de plàstic i va deixar pistes falses, ja que per simular un mòbil sexual va escampar a la boca i a la vagina el semen que havia obtingut de dos gigolós.

CLOROFORM PER A UN CANELOBRE / L'acusada va intentar desacreditar la majoria de proves que la incriminen. Per exemple, va dir que el cloroform que li van trobar a casa el va comprar per reparar un canelobre de plata, com li havia recomanat un fuster, i que les recerques fetes a internet sobre la substància les devia fer la seva filla per a un treball escolar amb ratolins; també va argumentar que el DNI de la víctima, que la policia li va trobar a casa, se l'hi havia deixat Páez. El que no va poder explicar, i va respondre amb un «no ho sé», és per què tant els gigolós com els empleats de bancs i asseguradores la reconeixen com qui va firmar contractes en nom de la víctima.

Angie i la seva advocada van desviar l'atenció cap al nòvio de la víctima. L'acusada va assegurar que la seva amiga li havia confessat que tenien problemes i que tenia tantes ganes de ser mare que estava disposada a tenir fills amb un altre, ja que ell no tenia tanta pressa. També va dir que ell li havia trucat per preguntar-li si sabia si li era infidel, cosa que el nòvio de la víctima va negar a la sala, com també va rebutjar que tinguessin una crisi de parella.

Notícies relacionades

Per intentar desmuntar el mòbil econòmic, l'acusada va assegurar que disfrutava d'un alt nivell de vida i va assenyalar que tenia un sou fix de 3.000 euros mensuals més incentius, cobrava un lloguer de 3.000 euros de la seva antiga casa de Las Palmas, percebia una assignació anual per part del seu pare de 100.000 euros i havia rebut una herència al morir el seu marit d'entre 1,8 i 2,4 milions d'euros.

A l'acabar la primera sessió del judici, que continuarà avui, alguns dels assistents es van adreçar a l'acusada, quan es retirava emmanillada i custodiada pels Mossos, amb crits d'«assassina».