INSEGURETAT CIUTADANA

'The Guardian' es fa ressò dels robatoris al metro de BCN

1
Es llegeix en minuts
REDACCIÓ
BARCELONA

El diari britànicThe Guardianva dedicar ahir un racó de la seva pàgina web a Barcelona. A través d'un extens reportatge, el rotatiu fa referència als carteristes del metro i fa servir com a eix conductor la història d'Eliana Guerrero, una colombiana que viu des de fa 12 anys a la capital catalana i que es dedica a alertar els usuaris del suburbà de la presència de lladres. «Aquesta noia estava tan enfadada per com els grups de lladres es podien moure lliurement per la xarxa de metro, que ara es dedica a patrullar sola», es diu a l'article, firmat per Giles Tremlett.

El diari se sorprèn que aquesta dona aconsegueixi fer fugir els carteristes -«una plaga», diu, textualment- amb un simple xiulet. El reportatge, que beu del que ha publicat aquests últims dies EL PERIÓDICO i altres mitjans locals, assegura que a Barcelona hi ha «bandes ben organitzades que cometen uns 90 furts al dia», i lamenta, per boca de qui considera un «àngel de la guarda», que existeixi «tanta impunitat» amb aquest tipus de delictes.

Notícies relacionades

Els lladres, prossegueix el periodista, han amenaçat en repetides ocasions aquesta dona de 38 anys, que considera denunciable que a Barcelona puguis rebre «una multa superior per aparcar en doble fila o caminar sense samarreta que per robar tres bosses en un dia». Aquesta protectora dels turistes explica en aquest article deThe Guardian,que avui es pot llegir a la versió impresa, que les principals víctimes d'aquests lladres són «famílies amb fills petits, cotxets i un munt de maletes». «¿Qui perseguirà un carterista quan ha de fer-se càrrec dels seus nens?», refle­xiona.

El rotatiu britànic assegura que Eliana ha demanat ajuda a Xavier Trias. De fet, l'alcalde de Barcelona va declarar recentment la seva intenció d'ampliar la presència policial al metro.