OPINIONS I COMENTARIS DE milions d'usuaris DE TOT EL MÓN

Un rànquing de viatges situa Barcelona com a destí favorit a Espanya

La web Tripadvisor també col·loca la ciutat com a quarta preferida d'Europa

En el llistat mundial, la capital catalana ha escalat del 20è al 9è lloc

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

per sort per a Barcelona, internet no solament suposa un temible altaveu que alerta el món sobre els carteristes que plomen el turista, sinó que també és una plataforma per difondre als quatre vents les innombrables virtuts -segons els opinadors- que la converteixen en un destí imprescindible. De l'entusiasme dóna fe l'últim estudi realitzat per la principal comunitat de viatgers on line del món, Tripadvisor, que situa la capital catalana com a destí favorit al conjunt d'Espanya, quarta d'Europa i novena del món.

El mèrit és més gran si s'estudia el rànquing de l'any passat, que posa de manifest un meteòric ascens. Així, el 2010 Barcelona ja era un destí en alça, però ocupava el 20è lloc mundial, el 16è dins d'Europa i el quart espanyol de la llista Traveller's Choice. S'ha de tenir en compte que l'estudi no es basa solament en capitals i grans urbs, sinó que inclou reclams turístics amb molts fans, com pot ser la localitat de Cadaqués, per exemple.

La bona projecció internacional de què disfruta Barcelona es mesura també amb un altre indicador: les consultes. Fonts de Tripadvisor assenyalen que les visites realitzades a la pàgina de Barcelona a la seva web s'han duplicat en solament un any. ¿Amb qui competeix Barcelona en els llocs de podi? A nivell continental, París, Roma i Londres són, en aquest ordre, les tres metròpolis que té al davant, mentre que al darrere hi ha Praga, Venècia i Sant Petersburg. Al mapa espanyol, després de la capital catalana se situen Madrid, Granada, Sevilla, Sant Sebastià i Eivissa. I amb el món sencer per competència, només ens avancen, en aquest ordre, Ciutat del Cap, Sydney, Machupichu, París, Rio de Janeiro, Nova York, Roma i Londres.

A Tripadvisor España detallen que el llistat, elaborat sobre la base dels comentaris de milions d'usuaris dels cinc continents i els seus destins favorits, sempre tenen Barcelona com un dels seus referents, independentment de l'àmbit de què es parli. Així, recentment Barcelona va ser reconeguda com la cinquena d'Europa per a viatges en família dins d'un top de 10 destins que no van incloure cap altra ciutat espanyola. En aquest apartat, l'Hotel 1898 era el favorit a la ciutat.

Notícies relacionades

HOTELS I MUSEUS / Entre altres èxits, tres museus locals estan entre els 10 més populars d'Espanya, mentre que dos hotels van ser premiats pel seu èxit entre els viatgers el gener passat: el Montecarlo i el Catalonia Rigoletto.

L'èxit internacional no solament és per a Barcelona, sinó que Catalunya resulta ben parada entre les valoracions dels usuaris. De fet, entre els 25 destins espanyols preferits per viatgers de tot el món, Cadaqués ocupa un meritori 11è lloc; Lloret de Mar, el 20è, i Sitges, el 25è.