EL FUTUR D'UN ACTIU MOTOR ECONÒMIC

El turisme asiàtic es fixa en l''outlet' La Roca Village

Els operadors destaquen l'atractiu del centre comercial a les guies de viatge

Afluència de compradors a l’eix central de La Roca Village.

Afluència de compradors a l’eix central de La Roca Village. / ARXIU / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
FEDE CEDÓ
MATARÓ

Al costat de les platges del litoral, la Sagrada Família o el Museu del Barça, els grans operadors turístics del Sud-est Asiàtic han inclòs l’espai de La Roca Village (comerçosoutlet, de preus rebaixats) entre els principals reclams que ofereixen aquest any als seus clients. Al centre comercial del Vallès Oriental, el turisme suposa un 40% dels 3,5 milions de visitants que té a l’any. En el rànquing de turistes, els asiàtics ocupen el quart lloc, encara que són líders en nivell adquisitiu, ja que cada un es gasta uns 240 euros diaris de mitjana.

Les ofertes que ofereixen els operadors turístics asiàtics en origen suposen continus bombardejos publicitaris per captar els clients potencials, tenint en compte que només a la Xina aquest any està previst que surtin de vacances uns 100 milions de persones. Elshopping, o turisme de compres, és per als orientals el complement ideal de les rutes culturals, com també ho és per a francesos, russos i holandesos, els més assidus de La Roca Village.

PLA PARAL·LEL / Rafael Ros, alcalde de la Roca, ha assenyalat l’impuls econòmic que suposaria per al municipi aprofitar el potencial de la gran superfície comercial. El consistori activa un pla paral·lel per «impulsar el patrimoni natural i cultural», mentre negocia amb la Generalitat que l’empresa que gestiona l’outlet«pugui obrir els caps de setmana», prerrogativa reservada a poblacions catalogades com a municipis turístics.

Notícies relacionades

Rebre el títol devila turísticaés precisament l’objectiu que persegueix l’alcalde Ros, que aposta per mantenir un turisme de cap de setmana durant tot l’any. Les negociacions en aquesta direcció avancen cap a bon port. El primer impuls per a La Roca és el granoutlet, amb el ganxo de les seves construccions d’aspecte mediterrani.

Si La Roca Village obrís tota la setmana faria augmentar el nombre de places hoteleres i implicaria la resta d’elements turístics del Vallès Oriental, com els balnearis de Caldes i la Garriga, les rutes modernistes, el Montseny o les visites a Granollers.