NOU PARC EN UN BARRI EN TRANSFORMACIÓ

El Poblenou estrena els jardins dedicats a Teresa de Calcuta

L'espai, al carrer del Camí Antic de València, alleuja la falta de zones verdes

El tram de la via, situat entre Bilbao i Espronceda, tindrà el trànsit pacificat

Una part dels jardins de Teresa de Calcuta del barri del Poblenou, ahir.

Una part dels jardins de Teresa de Calcuta del barri del Poblenou, ahir. / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
DAVID PLACER
BARCELONA

El barri del Poblenou té un nou parc, amb gairebé 9.000 metres quadrats de jardins i jocs infantils. El districte de Sant Martí inaugurarà aquest diumenge l'espai, que porta el nom de la mare Teresa de Calcuta i que alleujarà l'escassetat de zones verdes existent al barri.

Els jardins estan al carrer del Camí Antic de València, entre els de Bilbao i Espronceda, i integren les voreres amb els espais enjardinats i les zones infantils. La via serà de trànsit pacificat --màxim de 30 qui- lòmetres per hora i direcció única Besòs-Llobregat-- i tindrà les voreres i la calçada al mateix nivell. "Les voreres estaran abalisades per evitar que els vehicles les envaeixin. Hem volgut que el vianant tingués prioritat a la via", explica Francesc Narváez, regidor de Sant Martí.

ÚS QUOTIDIÀ

El parc, que es compon de dos blocs dividits pel carrer de Lope de Vega, ha estat concebut com un espai d'ús quotidià i no merament com un parc ornamental. El terra té paviment de color vermell i groc, a prop de les zones infantils, i de color negre a la calçada. Els jardins han estat pensats perquè els veïns puguin seure sobre la gespa i els bancs tenen prou altura perquè la gent gran no tingui dificultat a l'hora d'aixecar-se'n.

Notícies relacionades

L'ajuntament, en línia amb els seus últims batejos de carrers, va proposar el nom d'una dona per intentar aconseguir un equilibri entre les denominacions femenines i masculines als espais públics de la ciutat. En honor a la religiosa de Calcuta, el districte ha sembrat castanyers d'Índia. "Hem escollit aquest personatge per la seva obra social i solidària, reconeguda a tot el món", va explicar el regidor.

El nom de la mare Teresa de Calcuta s'uneix als d'altres dones rellevants que han quedat plasmats recentment en espais públics del districte, com per exemple l'escriptora francesa Simone de Beauvoir i la po- lítica republicana espanyola Victoria Kent.