DISTINCIÓ

'The New York Times' situa Bolaño entre els millors del 2007

La selecció de 'Los detectives salvajes' sorgeix d'una llista de 100 títols

1
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA / BARCELONA

Les bones crítiques rebudes als Estats Units de The savages detectives (Los detectives salvajes), la novel.la del desaparegut escriptor xilè Roberto Bolaño publicada per Farrar, Straus & Giroux li han valgut la inclusió a la llista dels 10 millors llibres del 2007 que cada any fa pública la Sunday Book Review, suplement de The New York Times.

La selecció d'aquesta desena de títols sorgeix d'una més àmplia de 100, repartits entre ficció i no-ficció. El mèrit és gran ja que molt pocs llibres en espanyol aconsegueixen trencar la barrera de la traducció a l'anglès, però el prestigi de l'autor és ara incontestable als Estats Units.

Notícies relacionades

Al costat del llibre de Bolaño s'hi situen en el capítol de ficció Salir a robar caballos del noruec Per Petterson (que a Espanya ha estat editat per Ediciones B), l'esperada Árbol de humo, del gran mestre nord-americà Denis Johnson, una llarga novel.la sobre la guerra del Vietnam que Mondadori publicarà la primavera que ve, a més dels novells Joshua Ferris (Entonces llegamos al final, que apareixerà a RBA al gener) i Michael Thomas (Man gone down).

En no-ficció hi ha Vida imperial en la ciudad esmeralda, del periodista del Washington Post Rajiv Chandrasekaran (a RBA al febrer), crònica de la invasió nord-americana a l'Iraq, a més de Little heathens, de Mildren Armstrong Kalish, crònica de la Depressió nord-americana; The nine, de Jeffrey Toobin, secrets del Tribunal Suprem nord-americà; The ordeal of Elizabeth Marsh, de Linda Colley, sobre una viatgera del segle XIX, i la història musical del segle XX The rest is noise.