INCIDENT

Melendi, detingut per causar un altercat en un avió

El vol, amb destí a Mèxic, va haver de tornar a Madrid després de dues hores

El cantant, que admet una actitud "pujada de to", va quedar en llibertat ahir

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

El cantant d'Oviedo Melendi, conegut per la seva música rumbera marcada per la influència d'Estopa i Albert Pla, va ser detingut dilluns a la matinada després de provocar un altercat en un avió en el qual viatjava de Madrid a Mèxic. Segons ell, la seva "por de volar" li va fer prendre unes copes abans d'embarcar i demanar- ne una més a la tripulació en un to "agitat" perquè temia patir "un atac de pànic". Segons la companyia Iberia, l'actitud del músic va ser "agressiva" fins al punt que el comandant, a les dues hores de vol, va decidir tornar a Barajas. Després de declarar davant el jutge, Melendi va quedar ahir en llibertat sense càrrecs.

La seva oficina demanagement,Blue Donkey Music, va mantenir ahir que s'ha donat una magnitud desmesurada a un assumpte que el mateix jutge va qualificar de "lleu". Una valoració que no comparteixen ni la Guàrdia Civil ni Iberia. L'artista, que viatjava a Mèxic per promocionar el recopilatoriCaminando por la vidai participar el dia 17 en un concert de la gira Rock en Ñ, que organitza la SGAE a la ciutat, va pujar a l'avió amb un grup de persones en "actitud no normal", segons Iberia.

En un comunicat difós ahir a la tarda, Melendi assegurava que durant els incidents no es va produir "cap tipus d'agressió". El músic va argumentar que el seu viatge a Mèxic era el seu primer vol transoceànic i que, a causa de la por de volar, només havia begut "un parell de copes abans d'embarcar" per poder- se relaxar.

DE MATINADA

Fonts de la companyia no coincideixen en absolut amb la visió de l'intèrpret i van relatar que "el vol, un Airbus 340 amb 180 passatgers, va sortir dilluns a les 1.50 de la matinada" amb el cantant i un grup de persones que van pujar a l'aparell "amb ampolles" i que "des del principi es van posar a beure" a les seves places de preferent, mantenint una "actitud agressiva i ofensiva" amb el passatge.

Notícies relacionades

El grup va demanar més beguda i sembla que se'ls va negar. El cantant assegura que el seu bitllet li donava dret a demanar una consumició alcohòlica. Llavors l'actitud, segons Iberia, va ser "encara més agressiva", raó per la qual la tripulació va avisar el comandant i ell va decidir tornar dues hores després d'enlairar-se. Melendi, que ahir va demanar disculpes per si la seva conducta "certament pujada de to" va molestar els passatgers o la tripulació, va manifestar el seu "penediment".

Ramón Melendi es va donar a conèixer amb la sintonia de la Vuelta a Espanya. Aquest estiu va triomfar amb la melodia deMe gusta el fútbol, que en poc temps es va convertir en una de les cançons més descarregades a la xarxa. També té un Premi Ondas perCaminando por la vida.

Temes:

Melendi