CONFLICTE EN UN COMPLEX SANITARI COMARCAL

Dimissions a l'hospital de Berga per una càmera oculta

Dos directius deixen el càrrec al trobar una empleada la 'webcam' en un vestidor

1
Es llegeix en minuts
JOSEP SALLENT / BERGA

El gerent de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, Jordi Campo, el director mèdic, Josep Lluís Vega, i la directora d'infermeria, Sara Tort, van presentar dimecres a la nit la seva dimissió al patronat del centre sanitari per l'escàndol que ha suposat el descobriment d'una videocàmera digital instal.lada en un vestidor de les treballadores de l'hospital. El patronat de l'equipament comarcal, que presideix l'alcalde de Berga, Juli Gendrau (CiU), ha acceptat la dimissió de Campo i Tort, però no la de Vega, "per garantir la continuïtat assistencial i el funcionament de l'hospital", van explicar ahir fonts sanitàries.

Les dimissions arriben un mes després que una empleada descobrís per casualitat la presència d'unawebcamen un dels dos vestidors femenins de la cinquena planta de l'hospital, camuflada a l'interior d'una capsa de cartró. La direcció va explicar llavors que l'havia instal.lat el 5 d'octubre per descobrir qui assetjava una empleada que s'havia queixat que algú pintava i destrossava la roba que guardava a l'armari.

DENÚNCIA

Notícies relacionades

El descobriment va causar un gran enrenou a l'hospital, i encara més quan es va saber que la videocàmera estava connectada a l'ordinador d'un despatx. Segons ha defensat sempre el fins ara gerent Jordi Campo, lawebcams'havia instal.lat "per comprovar-ne la funcionalitat", però l'aparell no havia començat a gravar imatges perquè la direcció del centre estava a l'espera de rebre un permís judicial, després d'haver tramitat la denúncia formulada per l'empleada davant els Mossos d'Esquadra. Campo admet, no obstant, que la instal.lació de la cà- mera es va fer abans d'obtenir el per- mís preceptiu.

La setmana passada, el patronat va encarregar un peritatge infor- màtic per determinar si l'ordinador va arribar a registrar imatges. Però ahir ni fonts de l'hospital ni l'alcalde van aclarir si ja s'havia fet l'informe. "No coneixem on és ara l'ordinador, però amb les dimissions, que impliquen la depuració de responsabilitats, donem el cas per tancat", va dir ahir l'alcalde, Juli Gendrau. Fonts de l'hospital van justificar les dimissions "per no allargar la resolució del conflicte i davant la preocupació per com ha afectat la imatge de l'hospital".