EXPOSICIÓ

Foto Colectania exhibeix la col.lecció de Han Nefkens

L'artista Ignasi Aballí és el responsable de la selecció de les 59 obres del fons

1
Es llegeix en minuts
ROSARIO FONTOVA / BARCELONA

El col.leccionista holandès Han Nefkens i l'artista català Ignasi Aballí han sumat les mirades per oferir, fins al mes d'abril, una exposició de fotografia contemporània a la Fundació Foto Colectania (Julián Romea, 6).Las partes y el todo. Colección H+Fcomprèn una selecció de 59 obres propietat de Nefkens, que col.lecciona art des de l'any 2000.

Com a col.leccionista, Nefkens trenca esquemes. "La meva raó per col.leccionar ha sigut compartir. És com si tinguessis un pastís de la pastisseria Escribà. ¿Què és més agradable, menjar-te'l tu sol o compartir-lo? Crec que és millor que un grup d'amics tastin el pastís", va dir ahir en un castellà après durant els seus anys d'estada a Mèxic.

OBRES DISPONIBLES

La col.lecció Nefkens consta d'unes 450 obres que generalment estan dipositades en museus holandesos o alemanys. "No m'interessa comprar i acumular, sinó compartir la meva visió. Per això les meves obres estan sempre disponibles per als museus, que les heretaran quan em mori. Ara m'estimo més col.laborar directament en projectes amb artistes que jo trio més que comprar en galeries", va explicar ahir. Afectat pel virus del VIH des de fa 20 anys, Nefkens promou diferents iniciatives artístiques a Europa i Tailàndia, perquè la sida "deixi de ser un estigma".

Notícies relacionades

Ignasi Aballí, únic artista espanyol inclòs en la selecció oficial de l'última Biennal de Venècia, planteja en la fundació "un punt de vista subjectiu, amb una selecció bastant intuïtiva que intenta representar les línies generals de la col.lecció, com ara la relació entre pintura i fotografia, entre l'abstracció i el realisme, i entre cos humà i paisatge". La seva selecció, mirall de la globalitat artística que no coneix fronteres geogràfiques ni estils concrets, comprèn obres de Félix González-Torres (cubà, representant dels Estats Units en l'última Biennal), Robert Longo, la iraniana Shirin Neshat, Thomas Ruff, Stephen Shorey, Annika Von Hausswolff i Naoya Hatakeyama, entre altres artistes.

La Fundació Foto Colectania, que té l'objectiu de difondre el col.leccionisme en fotografia, va informar ahir que ha creat un comitè assessor que dirigirà Marta Gili, actual directora del museu Jeu de Paume, de París.