DAVANT LA CÀMERA

David Trueba va gravar el videoclip en un autobús

1
Es llegeix en minuts
N. M. / BARCELONA

David Trueba va filmar a principis d'octubre el videoclip deSé feliz. "Li vaig proposar rodar-lo a pèl, en un autobús urbà. I ho va acceptar. Està estupenda i és increïble l'ànim que té", constata el director deSoldados de Salamina. "No solc filmarclipsperquè la majoria d'artistes confien més en els assessors de màrqueting que en ells mateixos i això limita molt per fer res de raonable. A mi el que m'agrada més és Neil Young, que si va tenir assessors d'imatge es devien suïcidar fa anys".

Notícies relacionades

Tornant a Luz, aclareix que detesta que "el videoclip s'imposi sobre la cançó i que el suposat artista-director imposi la seva estètica sobre el que s'està cantant; crec que és més raonable escoltar la cançó i posar-se al seu servei. En el cas deSé felizes tracta d'una cançó emotiva i sensible, i seria estúpid jugar a cínic i esteta".

Des que va rodar amb Albert Pla per aEl lado más salvaje de la vidala seva versió deWalk on the wild sidede Lou Reed, Trueba va passar a la història, diu, "com el director que podia rodar els videoclips més barats. Potser per això em van venir a buscar per al de Luz, on com sempre no tenien ni un duro. Però ella m'agrada. Té una veu al.lucinant i si fos italiana o francesa segur que estaríem delirant amb la seva tessitura i aquestes coses, però com que viu aquí... Per cert, gairebé som veïns --afegeix-- encara que ens vam trobar a París i allà ens vam tractar per primera vegada...", recorda.

Temes:

David Trueba