VISITA ESPIRITUAL

El dalai-lama inaugurarà al setembre la Casa del Tibet a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

El dalai-lama, líder religiós i espiritual tibetà, inaugurarà la nova seu de la Fundació Casa del Tibet (Rosselló, 181) durant la pròxima visita que farà a Barcelona, programada per als dies 9, 10 i 11 de setembre.

La Fundació Casa del Tibet va difondre ahir l'agenda ampliada de la visita de Tenzin Gyatso, 14è dalai-lama, de 72 anys i premi Nobel de la pau l'any 1989. L'agenda "ja està tancada", segons fonts de la fundació, que ha preparat la visita del líder espiritual i religiós a Barcelona, ciutat que no visita des de fa 10 anys.

Prèviament, hi ha hagut dues temptatives frustrades de viatge del dalai-lama a Barcelona, la primera atenent a una invitació del Fòrum de les Cultures el 2004, que no es va portar a terme a causa de les pressions de les autoritats xineses sobre l'organització de la cita. La segona visita va ser fixada per a l'any passat, però va ser anul.lada per problemes de salut del líder tibetà.

El dalai-lama, que viu exiliat al nord de l'Índia, dictarà una conferència sobreL'art de la felicitatel 10 de setembre vinent al Palau Sant Jordi. Assistir a aquesta conferència costarà 20 euros i la recaptació, segons la Fundació Casa del Tibet, es destinarà a sufragar les despeses de l'estada del líder religiós a Barcelona. Com a pròleg de la conferència, la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, l'Escolania de Montserrat i la comunitat tibetana a Catalunya protagonitzaran "una ofrena musical".

Posteriorment, se celebrarà a l'església del Pi un concert titulatEl cant del lama, ofert pel lama Gyurme, acompanyat pels teclats de Jean-Philippe Rykiel. La recaptació del concert, amb entrades a 15 euros, es destinarà als campaments de refugiats tibetans que la Fundació Casa del Tibet de Barcelona ajuda a mantenir a l'Índia. El concert consisteix en la interpretació de mantres i cants sagrats budistes, cants clàssics mil.lenaris "amb un toc modern".

PURIFICAR EL KARMA

Notícies relacionades

Aquests cants mil.lenaris eren transmesos oralment de generació en generació a les persones "per purificar la negativitat de les accions passades, netejar el karma i buscar deliberadament quietud i silenci amb l'objectiu d'obtenir la pau interior", segons la fundació.

Prèviament a la seva conferència, el dalai-lama visitarà el Parlament de Catalunya, on serà rebut pel president de la cambra, Ernest Benach, i per representants dels diversos grups parlamentaris.

Temes:

Dalai-lama