L'ENTREGA, A REUS

Dues associacions en defensa del català i Ricard Torrents, nous Premis Nacionals de Cultura

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

La Coordinadora d'Estudis de Parla Catalana, l'escriptor i estudiós de literatura catalana, Ricard Torrents, i l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia han resultat guardonats per la Generalitat amb els últims Premis Nacionals de Cultura

Els tres premiats ho han estat, respectivament, en les modalitats de Patrimoni Cultural, Pensament i Cultura Científica i Projecció Social de la Llengua Catalana.

La cerimònia d'entrega dels 16 guardons atorgats aquest any se celebrarà el 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus (Baix Camp).

Decidits tots els premis de Cultura

El Premi Nacional de Patrimoni Cultural li ha correspost a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana per "haver acollit" un centenar d'entitats d'estudis locals i comarcals de tot Catalunya, País Valencià i les Balears, dedicats a tots els àmbits de les ciències i la cultura en general.

L'escriptor i estudiós de la literatura catalana Ricard Torrents ha rebut el premi de Pensament i Cultura Científica per l'obraArt, poder i religió: La Sagrada Família en Verdaguer i en Gaudí.

El premi de Projecció Social de la Llengua Catalana ha distingit la tasca de normalització lingüística en l'àmbit jurídic de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia.

Amb aquests tres guardons el jurat acaba la difusió dels noms dels distingits aquest any en les diferents modalitats dels Premis Nacionals de Cultura, així com el del Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística, guardó que s'entrega aquest any per primera vegada i que ha recaigut en l'historiador Josep Fontana.

Premi en metàl·lic

Notícies relacionades

Cada premi està dotat amb 18.030 euros. Els guardons van ser constituïts per la Generalitat el 1982 i són continuïtat dels que el Govern va patrocinar el 1932 i 1938.

Els guardons es concedeixen anualment a persones o entitats per destacar les aportacions o activitats més rellevants desenvolupades durant l'any anterior en cada un dels respectius àmbits culturals.