INICIATIVA DE SERVEIS COPARTICIPADA

Vic dóna inici a les obres d'un centre per a gent gran

El Nadal disposarà d'una residència, un servei de dia i vivendes assistides

2
Es llegeix en minuts
PERE PRATDESABA / VIC

Un acte simbòlic, presidit per l'alcalde de l'anterior legislatura, Jacint Codina (CiU) i l'actual, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), va donar ahir a Vic el senyal de sortida a les obres del Nadal, un centre assistencial destinat a les persones grans. El projecte, amb un termini d'execució de 18 mesos i gairebé 16.000 metres quadrats de superfície, ofereix en un mateix espai vivendes amb serveis, residència i centre de dia. També albergarà la seu del Servei d'Ajut a Domicili (SAD).

El Nadal, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Vic i les fundacions de l'Hospital de la Santa Creu i la Casa Caritat de Vic, es construirà a l'est de la població, en una zona que ha experimentat un gran creixement urbanístic en els últims anys. L'objectiu principal de l'equipament serà facilitar el major grau d'autonomia possible a la gent gran amb dependència.

PLACES PÚBLIQUES

Per a això, el centre tindrà 63 apartaments amb serveis lúdics i sanitaris, entre ells consergeria, premsa, restaurant, bugaderia, assistència social i mèdica, rehabilitació i farmàcia. També incorporarà una residència amb 144 places i un centre de dia de 30 places per a persones amb dependència psíquica. De totes aquestes places, 100 seran públiques, finançades per la Generalitat.

El Nadal disposarà igualment d'espais comuns i oberts a la ciutat, com un restaurant, un oratori, un jardí interior i una biblioteca. "És un projecte que il.lusiona, amb un conjunt de serveis assistencials i diversos ambients", va afirmar ahir Jordi Roca, director de l'Hospital de la Santa Creu.

Aquest projecte està cofinançat per les dues fundacions, que aporten 10,9 milions d'euros de fons propis per a la residència i el centre de dia, i la Generalitat, a través de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadana, amb una subvenció total de dos milions d'euros, a més de l'Incasòl, que construeix i finança les vivendes amb serveis.

COOPERACIÓ

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Vic, al seu torn, ha cedit gratuïtament els terrenys. L'alcalde, Vila d'Abadal, va destacar ahir aquesta cooperació mútua: "El Nadal és una mostra que la ciutat és rica en institucions", va afirmar.

Per a la gestió del finançament i el desenvolupament del projecte es crearà la Fundació Hospital de la Santa Creu-Casa Caritat. La nova entitat estarà presidida per Vila d'Abadal i liderada pel seu predecessor a l'alcaldia, Jacint Codina, que va ser qui va impulsar el projecte.