TROBADA JUVENIL

Els Pets i Ojos de Brujo s'alien a l'Acampada Jove

Pop, mestissatge i ska dominen el festival, que comença avui a Sant Celoni

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

Pop, sons mestissos i el binomi ska-reggae entaulen diàleg, a partir d'avui fins dissabte, amb l'ideari independentista a l'Acampada Jove, festival anual convocat per les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC). Sant Celoni, que va rellevar Arbúcies el 2005 com a seu de la cita, acollirà els Pets, Ojos de Brujo, Obrint Pas, La Troba Kung-Fú, Betagarri i fins a 30 artistes sota el lema d'"independència i socialisme als Països Catalans".

Avui al migdia s'obren les portes d'aquesta mostra que l'organització descriu com a "política i musical" donada la connivència de concerts amb debats, xerrades, presentacions de llibres i l'activitat comercial de la Fira d'Entitats. Competicions esportives i mostres de castellers i bastoners completen el programa de l'Acampada Jove, que com a ganxo popular compta, això sí, amb actuacions musicals protagonitzades, en bona part, per artistes de l'escena catalana. El festival va atraure uns quants centenars de persones en la seva primera edició, el 1996, i una dècada després va registrar 38.000 assistents acumulats en les seves tres jornades.

FIDELS A LA CITA

Notícies relacionades

Els Pets, grup abonat tant a aquesta mostra com al Senglar Rock, encapçalen el cartell d'avui amb la presentació del que, paradoxalment, és el disc menys festivaler de la seva història,Com anar al cel i tornar,encara que en el seu directe no hi faltaran els clàssics més vitalistes del seu repertori. Completen l'oferta d'avui el mestissatge de Xerramequ Tiquis Miquis, l'ska de Discípulos de Otilia, el còctel negre dels valencians Soul Atac i el metal dels madrilenys Habeas Corpus.

Demà, Joan Garriga (ex-Dusminguet) i el seu grup, La Troba Kung-Fú, despunten, amb la seva mescla de rumba i dub amb contingut social, en un cartell nodrit del folk-rock festiu dels val.lisoletans Celtas Cortos (amb el seu repescat líder, Jesús Cifuentes), l'ska del grup basc Betagarri, un altre assidu de l'Acampada, i el mestissatge de Burman Flash. La nota poètica la posarà l'únic cantautor d'aquesta edició, el valencià Feliu Ventura. I dissabte, Ojos de Brujo debutaran en el festival revifant el menú amb base neoflamenca deTecharí.El hardcore dels bascos Berri Txarrak serà un altre reclam, encara que la nit concedirà un cert protagonisme a l'ska i el reggae amb les actuacions d'Obrint Pas, Dr. Calypso i The Moon Invaders.

Temes:

Els Pets