NOVETAT

Els Pets repten els seus fans amb el disc més sensible

El conjunt de Constantí llança 'Com anar al cel i tornar' divendres que ve

Les noves peces parlen de "l'obsessió humana d'estimar i ser estimat"

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

Els Pets deuen ser l'únic grup capaç d'obrir els seus concerts a les festes majors amb una cançó que és, segons informa Lluís Gavaldà, "una nota de suïcidi d'un home de 81 anys després de la mort de la seva dona". Es refereix aFaig saber,una de les peces del nou disc del grup de Constantí,Com anar al cel i tornar,un treball que gira "sobre l'obsessió humana d'estimar i ser estimat" i que arribarà a les botigues catalanes aquest mateix divendres.

La nova obra conté una dotzena de vinyetes sobre l'univers afectiu, tramades amb el depurat llenguatge pop que Els Pets han estat desenvolupant en els últims anys en discos tan lloats comRespiraiAgost."Les noves cançons cobreixen des de l'amor més idíl.lic fins al més immediat. De l'amor paternal al desamor, passant pel propi de 61 anys de convivència", explica Gavaldà, autor de bona part del material amb la complicitat de Joan Reig (bateria). En aquest disc Brad Jones repeteix com a productor i irromp la veu convidada de Raül Fernández (Refree) en dos talls.

CADA DIA MÉS TENDRES

Sembla que, amb el pas dels anys, en lloc de tenir una visió de la vida més foguejada i implacable, Els Pets, que ronden els 44, estan cada dia més tendres i més sensibles. "Sí, el cert és que l'edat ens està estovant --admet un irònic Gavaldà--. I tenim menys pudor de mostrar les nostres debilitats. Això és un signe de maduresa, ¿oi?"

Notícies relacionades

Com anar al cel i tornarés un disc "fet entre bolquer i bolquer", i marcat per la nova agenda paternal de Gavaldà, que ha causat diversos endarreriments en la seva gravació. La composició que li dóna títol al.ludeix al moment en què "un amor toca sostre i intueixes que està a punt de decaure". Hi ha peces més vitals (Hola i adéu, XLiEspurnes de coratgeen són tres exemples), però aquesta agafa el relleu d'Agostcom a cançó bandera, intensa i emocional. "El nostre vessant lúdic encara existeix, però ja no és el que pesa més en aquests moments. El públic ens demana coses noves i no volem autoparodiar-nos", reflexiona el cantant i guitarrista.

El problema podria arribar quan s'hagi de defensar tot aquest repertori sensible en el marc de les festes majors, que són forces contractants de primer ordre en el món del rock català. Però la convicció d'Els Pets sembla no tenir fissures. "No necessitem fer música lúdica perquè la gent ens vingui a veure", sentencia Joan Reig.

Temes:

Els Pets