CINE

'Spiderman3' s'estrena abans a la Xina per evitar el pirateig

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Spiderman 3, la nova entrega de la saga del superheroi que protagonitza Tobey Maguire, s'estrenarà el pròxim 3 de maig a les sales xineses, un dia abans que a les dels Estats Units i la resta del món, per intentar esgarrapar una bona quota de taquilla abans que les còpies pirates inundin tot el mercat amb la nova pel.lícula de Sam Raimi.

Notícies relacionades

Yuan Wenqiang, president de China Film Group, l'empresa de distribució més gran del gegant asiàtic, es congratulava ahir de la importància que ha adquirit el seu país --amb un mercat potencial de més de 1.200 milions d'habitants-- per a la indústria cinematogràfica de Hollywood.

"L'estrena coincidirà gairebé el mateix dia, a causa de la diferència horària, però nosaltres la veurem primer", va anunciar el president de l'esmentada empresa estatal, que gestiona la importació i exportació de les produccions cinematogràfiques. Amb les estrenes quasi simultànies a tot el món s'intenta generar ingressos de taquilla més alts i aturar les pèrdues provocades per la pirateria. Algunes estadístiques revelen que de tots els discos venuts a la Xina, gairebé el 93% són il.legals. I les pel.lícules més recents es compren, a qualsevol cantonada, per menys d'un dòlar.

Temes:

Spiderman