emergents

Lluís Grané: Pianista amb àngel al Palau

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL / BARCELONA

El músic barceloní, de 20 anys, debuta al Palau de la Música

L'artista tocarà a l'escenari on va veure actuar els seus ídols del piano

Passin i vegin, però sobretot posin a punt el sentit auditiu. Lluís Grané (Barcelona, 1986) debuta avui al Palau de la Música. Aquest pianista d'aspecte angelical arriba al seu escenari somiat després d'assistir durant anys com a abonat d'Ibercamera als concerts dels mestres del piano. Alumne de Galina Eguiazarova, tutora de Radu Lupu i Arcadi Volodos, segueix formant-se a l'Escola Reina Sofia.

Aparentment tímid, es transforma quan parla de la seva passió per la música. No sap el que sentirà aquesta nit, però està segur que serà "molt especial". Impressiona, diu, pujar a un escenari "tan entranyable". Als 12 anys va assistir al primer dels concerts d'Ibercamera. "Cada cita per veure gent com Pollini, Kissin, Volodos i Sokolov em permetia fantasiejar sobre el futur". I aquest futur arriba avui amb un concert en què interpretarà peces d'Albéniz, Liszt i Prokófiev.

Notícies relacionades

Sense antecedents musicals a la família, Lluís Grané va començar a estudiar l'instrument als 8 anys. El seu primer contacte amb unes tecles es remunta al primer any de vida. "Les tocava i em deien: repeteix, repeteix...". Fins que va aconseguir que li regalessin un piano: "Sempre m'ha agradat cantar, ballar i tot el que estigui relacionat amb la música. Sense ella no sabria viure".

Treballa un mínim de cinc hores diàries, extensible fins a nou, i intenta aconseguir l'excel.lència: "Tot- hom té dret a escoltar la música ben feta", diu. No l'atrau la Play Station ni el futbol. Prefereix llegir i descobrir noves partitures. I espera fer el salt, sense abandonar els concerts, a la direcció orquestral. Però amb l'ambició controlada.Piano piano, se va lontano.