LITERATURA

Mankell centrarà la Trobada de Novel.la Negra de Barcelona

L'escriptor rebrà el premi Pepe Carvalho i parlarà amb els seus lectors

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'escriptor suec Henning Mankell, creador de l'inspector Kurt Wallander, conversarà el dia 7 de febrer amb els seus lectors al Teatre Romea, en un dels actes que centraran la Tercera Trobada de Novel.la Negra de Barcelona, que se celebrarà entre els dies 5 i 10 de febrer. El pare d'Asesinos sin rostrorebrà, a més, el 6 de febrer al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, el segon premi Pepe Carvalho, en reconeixement a la seva trajectòria com a autor de novel.la negra, informa Efe.

El llibreter Paco Camarasa, que és un dels organitzadors d'aquestes jornades, va explicar ahir que l'escriptor i actual director del Teatre Nacional Avinguda de Maputo (Moçambic) contestarà les preguntes dels seus lectors i també llegirà alguns dels seus textos.

22 autors més, tant espanyols com d'Algèria, la Gran Bretanya, el Marroc, el Kazakhastan, Suècia, els Països Baixos, Turquia i Itàlia, participaran en aquestes jornades literàries. Entre aquests figuren Juan Ramón Biedma, Nicole Cantó, Eugenio Fuentes, Alejandro Gallo, Alicia Giménez Barlett, Francisco González Ledesma, Peter James, Yasmina Khadra, Jean-Pierre Koffel, David López, Serguei Lukianenko, Andreu Martín, Magdalen Nabb, Saskia Noort, Celil Oker, Gery Palazzotto, Jaume Ribera, Maj Sjöwall, Teresa Solana, Giorgio Todde, Domingo Villar i Albert Villaró.

Aprofitant que l'eix temàtic d'aquest any serà el vessant científic de la investigació policial, el 5 de febrer es farà una simulació real dels passos que fa la policia quan s'ha comès un crim, que es complementarà amb una taula rodona amb el títolCSI a Las Vegas i policia científica a Barcelonade les tasques de la policia científica, els jutges i els forenses quan han de resoldre un assassinat.

Paco Camarasa sosté que sèries nord-americanes comCSIhan creat un problema, ja que"divulguen algunes coses i fan més perfeccionistes els assassins",a la vegada que mostren unes tasques de policies, forenses i jutges,"que en la realitat en són unes altres".

PÚBLIC JUVENIL

Notícies relacionades

Durant els dies que duri la trobada també es buscarà l'atenció del públic juvenil, amb actes en 10 instituts, centrats en el detectiu Flanagan; els creadors d'aquest personatge, Andreu Martín i Jaume Ribera, conversaran amb els alumnes sobre aquest tipus de literatura. Un total de vuit taules rodones; dos espectacles de jazz de Dani Nel.lo i Ugrix Trio; el joc multimèdia d'enigmesAgatha Christie...y no quedó ningunoo una programació al voltant de la novel.la negra en el cicleVine a fer un cafè amb...a la biblioteca Francesca Bonnemaison completen el programa d'activitats.

La iniciativa, recolzada per l'Ajuntament de Barcelona, compta amb la col.laboració de 17 editorials: Editorial Algaida, Alianza Editorial, Almuzara, Grupo Anaya, Ediciones B, Columna, Edicions 62, El Tercer Nombre Ediciones, Laria, Mondadori, Plaza & Janés, Editorial RBA, Roca Editorial, Siruela, Tropismos, Tusquets i Umbriel.