TEATRE

Pere Arquillué recita poemes de Gabriel Ferrater al Lliure

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'actor Pere Arquillué ofereix demà (a les nou del vespre) a la sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure una lectura de poemes de Gabriel Ferrater. L'intèrpret ha fet una acurada selecció dels versos d'aquest escriptor i crític literari de Reus, traductor de Kafka i de Chomsky, entre altres, que va morir prematurament als 49 anys a Sant Cugat del Vallès, l'any 1972.

Notícies relacionades

La seva obra poètica, que gira al voltant de l'erotisme i el pas del temps, és una de les més destacades de la literatura catalana de postguerra. Precisos i intensos, els seus versos proposen un diàleg amb la complexa i enigmàtica realitat de les relacions humanes. I la seva poesia aconsegueix mantenir una intriga que implica el lector i el convida a reflexionar.

El 1996, en el marc del Festival Grec, Arquillué va presentar l'espectacleFil de memòria, un compendi de 14 poemes de Ferrater, per encàrrec del llavors director de la mostra, Xavier Albertí. En aquell moment va comptar amb una banda sonora dels compositors preferits de Ferrater, com Frederic Mompou i Henry Purcel, i un plantejament plàstic amb projeccions d'imatges pictòriques. En aquesta ocasió, el compositor Eugeni Roig dóna la seva particular visió musical, plantejada com un joc poètic, sempre al servei de les rimes de Ferrater.