MÚSICA

Beth aposta pel folk-rock a 'My own way home'

La cantant debuta com a autora en un disc intimista i en anglès

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

Beth acaba de trobar el seu camí cap a casa, segons assegura a la peça que titula el seu tercer disc,My own way home. En una altra lletra, batejada simplementHome, remarca aquesta idea:"El nostre camí el marquem nosaltres mateixos",canta en anglès la guanyadora de la segona edició d'Operación Triunfo. Tanta insistència no és gratuïta. La intèrpret de l'eurovisivaDimevol parlar amb veu pròpia. I ho fa amb un compacte"100% Beth",subratlla, en què s'endinsa en nous territoris sonors.

La cantant ha apostat per un viratge cap al folk-rock nord-americà en un treball intimista i bastant arriscat. I no només perquè s'allunya dels cànons més comercials."El disc l'he fet tot jo, l'he pagat jo i l'he escollit absolutament tot jo--explica--. Realment, és un canvi important".

A més a més, firma quatre peces i s'atreveix a tocar la guitarra acústica aLullaby, la cançó de bressol que obre el compacte. Un treball que, recorda, va començar a gestar a Londres."Em vaig dedicar a anar a classes de piano, de guitarra, de percussió i de solfeig. La soledat, la reflexió i també els dies grisos van ajudar a donar forma a totes aquestes peces".

El disc és en anglès i només dues lletres són en castellà. L'anunciat treball en català, aclareix, s'endarrereix per al pròxim llançament. Beth és conscient que s'ha erigit com lapubillaoficial."Segons sembla, no hi havia cap noia jove amb poder mediàtic en qui veure's reflectida i molts adolescents i nens em prenen com a tal".

EL SEGELL DE SUSO SÁIZ

My own way homela va gravar als estudis Musicland, a l'Empordà, i de la manera"més autèntica"possible:"Sense claqueta, amb tota la banda tocant al mateix temps, fins i tot la meva veu".Va escollir Suso Sáiz com a productor perquè, diu, l'admira moltíssim.

Notícies relacionades

Per primera vegada, no ha tingut la sensació que l'obligaven"a passar per l'adreçador".Un peatge que, conscientment, va pagar per arribar fins on és ara."El meu primer disc, Otra realidad, em va agradar quan el vaig publicar. Llavors, tenia altres influències. I ara veig que tot ho vaig fer perquè finalment arribés aquest dia".

La gira no la iniciarà fins al febrer del 2007. Això sí, avança que els seus recitals seran en"aforaments petitets, d'unes 300 o 500 persones. És on em sento més còmoda--afegeix--. Tant de bo pogués omplir un Sant Jordi, però de moment..."

Temes:

Música Beth