MÚSICA

Ana Torroja recrea els èxits de Mecano al Sant Jordi

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La cantant de Mecano torna aquesta nit als seus orígens interpretant els grans èxits del grup desaparegut el 1998 al Palau Sant Jordi (22.00 hores). Acompanyada d'una banda en què no figuren ni Nacho ni José María Cano, creadors de les cançons, Ana Torroja interpretarà peces comMaquillaje,Me colé en una fiesta,Cruz de navajasiBarco a Venus, que perviuen en la memòria de molts."Em meravella veure com la música de Mecano transcendeix fronteres generacionals",va confessar Torroja."M'encanta veure pares amb els fills a coll als concerts i adolescents que també disfruten. Per ells les cançons de Mecano segueixen igual de vives avui que fa 25 anys".

Notícies relacionades

Ella és l'única del grup que després d'una carrera en solitari ha volgut recuperar part de la història musical del pop espanyol en el discMe cuesta tanto olvidarte."És un disc per a nostàlgics encara que jo no ho sóc gens. Sempre miro endavant",va destacar Torroja."Les cançons de Mecano conserven la seva frescor. L'únic que he fet ha sigut acostar-les al meu moment actual perquè jo no sóc la mateixa de fa 20 anys",va dir Torroja, a qui la maternitat ha canviat l'ordre de prioritats."Sempre he dit que deixaria l'escenari als 50 i no està tan lluny",va recordar."Seguiré en la música però d'una altra manera, amb més llibertat".Mentrestant, seguirà treballant a fons. A la tardor, després de la gira espanyola, n'hi espera una altra per Llatinoamèrica que arrencarà a Mèxic el pròxim mes de novembre.

Manté una relació cordial amb els seus antics col.legues de grup. Nacho està embrancat en el seu segon musical després de l'èxit d'Hoy no me puedo levantar, que està basat en himnes de Mecano. José María, després de provar sort com a compositor d'òpera, es dedica a la pintura.

Temes:

Mecano Concerts