Ordenança metropolitana

L’AMB aprova descomptes en la taxa de residus per a qui s’afegeixi al porta a porta

  • La ciutadania que s’adhereixi a aquest sistema de recollida o utilitzi contenidors intel·ligents podrà descomptar-se fins a un 11% de la taxa

  • L’administració ha congelat de cara al 2023 tant el tribut metropolità com la mateixa taxa de la recollida selectiva

L’AMB aprova descomptes en la taxa de residus per a qui s’afegeixi al porta a porta

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts, en l’àmbit dels 36 municipis de l’àmbit metropolità, la congelació per al 2023 del tribut metropolità per a la prestació de diversos serveis (mobilitat, espai públic, infraestructures, ocupació i vivenda, entre d’altres) i la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

A més de la congelació, l’AMB aplicarà, en els càlculs de l’any vinent, descomptes per beneficiar la ciutadania que se sumi a l’ús dels nous sistemes de recollida de residus que s’estan implantant progressivament. Així, s’estableix un descompte de fins a un 11% per la utilització del servei de recollida de residus municipals porta a porta o de contenidors intel·ligents per part de contribuents particulars.

En el terreny comercial, s’ha establert una reducció del 50% en la quota de la TMTR als locals on el subjecte passiu pugui acreditar que no existeix cap activitat (a partir de la inexistència de consum d’aigua).

1,2 M de domicilis abonen la TMTR

La TMTR la paguen tant els domicilis particulars com les activitats econòmiques, i així contribueixen a finançar el tractament dels residus recollits pels municipis de l’AMB.

Actualment, 1,2 M de domicilis i 150.000 negocis paguen la TMTR a través del rebut de l’aigua. Les tarifes de la ciutadania de cada municipi es modulen en funció de la quantitat de residus produïts a cada localitat i del nivell de recollida selectiva assolit.

Actualment, la TMTR cobreix aproximadament un 85% del cost de tractament de residus generats als domicilis particulars i establiments de l’àrea metropolitana. La resta va a càrrec del pressupost general de l’AMB.

Notícies relacionades

La proposta d’ordenança reguladora TMTR ha sigut aprovada provisionalment amb els vots a favor dels grups PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC, Junts per Catalunya, Ara Decidim Ripollet, Guanyem Badalona en Comú, Compromís i Acord per Torrelles i Endavant Sant Just.

D’altra banda, hi han votat en contra el PP, Ciutadans, Valents, Barcelona pel Canvi i la consellera no adscrita Marilén Barceló.