Mobilitat

Talls de circulació a la Ronda de Dalt per renovar l’asfalt aquest cap de setmana

  • Les afectacions a la carretera de Barcelona es produiran entre les 15 hores de dissabte i les 17 hores de diumenge

  • Es tracta de la segona campanya d’asfaltatge d’aquest 2021, amb una renovació de 12.500 m2

Talls de circulació a la Ronda de Dalt per renovar l’asfalt aquest cap de setmana

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

La Ronda de Dalt (B-20) de Barcelona presenta talls de circulació aquest dissabte i diumenge amb l’objectiu de renovar 12.500 metres quadrats d’asfalt, segons va explicar en un comunicat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aquest dijous.

Els trams de carretera que no estaran operatius entre les 15 hores de dissabte i les 17 hores de diumenge seran els punts quilomètrics 9+800 i 10+400 en els dos sentits. També, l’AMB informarà els usuaris d’aquestes restriccions de circulació, així com els itineraris alternatius que cal seguir per evitar el tram tallat.

Les afectacions

  • En sentit Besòs, hi haurà un tall total de la circulació entre les 15 hores de dissabte i les 9 hores de diumenge. Les desviacions es faran per la calçada lateral, pel passeig de la Vall d’Hebron, entre la sortida 7 i la incorporació 4 en aquest sentit de la marxa.

  • En sentit Llobregat, el tall de circulació serà complet entre les 23 hores de dissabte i les 17 hores de diumenge. Les desviacions es faran per la calçada lateral, pel passeig de la Vall d’Hebron, entre la sortida 4 i la incorporació 6 en aquest sentit de la marxa.

Més tecnologia, menys incidències

Aquesta renovació d’asfalt és la segona que es porta a terme aquest 2021, la primera actuació de pavimentació va servir per renovar 18.000 metres quadrats i es va executar a principis d’any.

Notícies relacionades

També, aquesta tardor l’AMB preveu continuar el desplegament de l’enllumenat led de les rondes a la Gran Via nord de Barcelona i als túnels del Pla de Palau, del Moll de la Fusta i de Colom. Així, la primera renovació amb la tecnologia led va ser al túnel de la Vila Olímpica, on es van col·locar 352 projectors el febrer del 2020, i ha significat un enllumenat més segur i sostenible, que ha permès estalviar 268 MWh a l’any –equivalen al consum anual de 82 vivendes–.

L’AMB ha informat que vol mantenir i conservar la infraestructura de les rondes, ja que són utilitzades diàriament per milers d’usuaris i és la via d’alta capacitat amb intensitat mitjana diària (IMD) més alta de Catalunya, amb la circulació d’uns 276.500 vehicles al dia.