La demanda anual de 'Bicibox', el servei d'aparcament de bicicletes de l'AMB, augmenta un 44% respecte 2015

Durant l'any 2016, el servei Bicibox ha guanyat 2.200 nous usuaris, arribant ja fins a a 19 municipis metropolitans

El servei s'ha instaurat últimament a ciutats com Molins de Rei, Montcada, Begues, Castellbisbal i Ripollet

img 6257

img 6257

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'ús del servei Bicibox segueix creixent amb força, segons constata el balanç anual de l'any 2016 realitzat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), titular i gestora d'aquest servei d'aparcament segur de bicicletes privades.

  

 A finals de desembre de 2016, el servei ja comptava amb 7.700 usuaris registrats: 2.200 usuaris nous respecte a finals de desembre de 2015. Cada mes es registren, en mitjana, uns 180 usuaris nous, que suposen un increment mensual mitjà del 3%. En quant al nombre de bicicletes estacionades, de gener a desembre de 2016 s'han estacionat 244.000 bicicletes, un 44% més respecte el mateix període de 2015 (que va ser de 170.000 bicicletes).

NOUS MÒDULS

Durant aquest últim any també s'han instal·lat nous mòduls a 7 municipis que ja disposaven del servei amb anterioritat: L' Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Sant Cugat, Gavà, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí. Els 19 municipis metropolitans que disposen del servei participen, sense excepció, d'aquesta evolució positiva del nombre d'usuaris. En total, el nombre de places Bicibox ha augmentat en 189 durant l'any 2016 i s'han superat les 1.700 places en servei.

Durant l'any 2016 una mitjana de 20.300 bicicletes mensuals han estacionat als mòduls Bicibox o el que és el mateix, 5.000 bicicletes cada setmana. Els dies laborables, la mitjana de bicicletes estacionades s'ha situat al voltant de 845.

TRANSPORT SOSTENIBLE

"L'aparcament segur de bicicletes afavoreix la utilització d'aquesta forma de transport sostenible i saludable" recorda Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. "La bicicleta és un dels eixos que ens pot permetre ajudar a combatre la contaminació atmosfèrica i aconseguir un aire més net per a la nostra metròpolis", va afegir.

  

 Actualment, ja s'estan duent a terme dues proves pilot d'aparcaments de bicicletes de gran capacitat a les estacions dels FGC de Sant Boi de Llobregat i de Sant Cugat del Vallés, en col·laboració amb FGC i amb els corresponents ajuntaments d'aquests dos municipis.

Notícies relacionades

  

 L'AMB aposta amb decisió per la intermodalitat amb el transport públic. Per aquest motiu, els nodes ferroviaris van ser uns dels principals punts on s'ubiquen els primers mòduls de Bicibox i ara, amb aquests aparcaments de gran capacitat, s'obre una nova via d'expansió del servei Bicibox i es reafirma l'aposta metropolitana encaminada a una mobilitat més sostenible.