TRIBUNA

Rehabilitar cohesiona

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

El conjunt de construccions i espais que donen suport a la nostra activitat residencial està molt subscrit a una situació de carències de confort molt significatives. En el context de l'àrea metropolitana de Barcelona, la nostra memòria quotidiana va lligada a les construccions del segle passat, que en molts casos no té prou qualitat constructiva, ni tampoc estan dotades de les mesures necessàries d'estalvi energètic, ni de comunicació vertical.

La relació entre la nostra «memòria» urbana i el seu escenari demanava un programa potent per incorporar aquestes trames urbanes a les necessitats del segle XXI, al compliment de les normatives europees però sobretot a la definició dels mecanismes de les smart cities.

Notícies relacionades

La millora del manteniment dels edificis del territori i les seves dotacions és l'objectiu que persegueix el programa de rehabilitació posat en marxa per la nostra administració metropolitana. Rejoveneix el teu edifici pretén consolidar en les millors condicions possibles els barris, perquè es puguin incorporar a les noves formes de vida i d'activitat econòmica.

El programa metropolità incorpora la iniciativa privada com a eina principal per resoldre els problemes del patrimoni residencial, estableix ajudes econòmiques i tècniques perquè els ciutadans puguin optar per la rehabilitació de casa seva. En resum, millorar els barris i millorar les condicions de vida dels ciutadans seran factors de cohesió social i creació d'activitat econòmica.