LA PRETEMPORADA

Xavi acull 26 jugadors per començar els entrenaments del Barça

Xavi arrenca amb un Barça provisional i encara sense mig centre

Xavi acull 26 jugadors per començar els entrenaments del Barça

FCB

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Han sigut 26 els jugadors que han acudit a la primera jornada de pretemporada a Sant Joan Despí, en el simbòlic inici de la feina a Can Barça. No eren 26 els futbolistes convocats i potser tampoc seran 26 els que acabaran la setmana d’entrenaments. Ni els que participaran en la gira per Estats Units que comença el dia 19. No en són ni de bon tros 26 (només la meitat) els jugadors inscrits en la Lliga.

Falta un mes i tres dies per al debut de la competició a Getafe (21.30 h) i el grup que llavors tindrà Xavi serà molt diferent. A la cita d’aquest dilluns hi han acudit futbolistes que ja no hi seran. O no hi haurien de ser. Els que han tornat d’una cessió però que no entren en els plans del tècnic: els casos de Sergiño Dest i Clément Lenglet. El de Nico González és una incògnita. Álex Collado, que no ha acudit a la cita, està tramitant la seva marxa.

A la matinal de les proves físiques i revisions mèdiques (analítiques de sang i orina, electrocardiograma, mesuraments de pes, altura i greix corporal, podologia...) ha acudit, a més dels tres citats, la meitat de la plantilla que no va tenir compromisos internacions amb les seves seleccions: Iñaki Peña, Sergi Roberto, Eric Garcia, Ronald Araujo, Marcos Alonso, Ferran Torres, Pedri, Pablo Torre i Raphinha.

També hi havia els que van acabar de baixa, amb lesions: Alejandro Balde (esquinç de turmell) i Iñigo Martínez (fasciïtis plantar), únic fitxatge de cos present ja que Ilkay Gündogan, l’altre reforç ja tancat, pertany al primer grup.

Notícies relacionades

L’altra meitat de jugadors era una amalgama de futbolistes que van jugar al Barcelona Atlètic o al juvenil. Alarcón, Cubarsí, Kochen, Estanis, Faye, Fermín López, Hèctor Fort, Lamine Yamal, Casadó, Guiu, Prim i Unai Hernández disposen des d’aquesta tarda, amb la primera sessió, l’oportunitat de guanyar-se l’atenció de Xavi per continuar. 

Abans que arribin els tres fitxatges que espera el tècnic, tindrà els absents, que tenen vacances fins dilluns vinent. Entre ells, n’hi ha algun la continuïtat del qual és incerta. Encara descansen Ter Stegen, Koundé, Christensen, Gavi, De Jong, Kessie, Dembélé, Lewandowski i Ansu Fati. I Abde, que estava cedit i va acabar la campanya jugant amb la selecció del Marroc.