25 anys del campus Xavi

Xavi demana a Laporta més fitxatges: «Ens hem de reforçar encara més»

Xavi demana a Laporta més fitxatges: «Ens hem de reforçar encara més»

Joan Monfort

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A cinc dies que comenci la feina, aquest dilluns vinent amb l’inici de la pretemporada, a Xavi Hernández li faltaran jugadors. No només els que encara estiguin de vacances i s’incorporin el següent dilluns, dia 17, sinó jugadors que reforcin la plantilla, campiona de Lliga, sí, però necessita més i millors efectius per evolucionar i, sobretot, per dignificar el paper del Barça a la Lliga de Campions.

Lligats Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez, amb la perspectiva de tancar la figura del migcampista (Oriol Romeu n’és el candidat), Xavi entén que amb aquests tres futbolistes no en té prou. «Ens hem de reforçar encara més», entén el tècnic blaugrana, que parteix amb el repte d’igualar els títols conquerits la campanya anterior (Lliga i Supercopa d’Espanya) i, sobretot, allargar el recorregut per Europa, reduït al mínim a la Champions amb sengles eliminacions en la fase de grups.

«Els favoritos no som, a la Champions. Però l’objectiu és guanyar-la, no ens n’amaguem. Al Barça s’ha d’anar a màxims, no podem parlar de vuitens o de quarts. Anar a guanyar-la, i després ja veurem on arribem», analitzava. «Si no, hi haurà crítiques», assumeix.

Notícies relacionades

Xavi entén que el club passa per «una situació econòmica complicada», però alhora, va remarcar que necessita «més peces», «no podem enganyar ningú». Donant per aconseguit el migcampista («una peça clau, ha de ser un juagdor ‘top’», va recalcar quan va saber que Sergio Busquets marxava), el tècnic vol un interior per al centre del camp i un lateral dret. El davanter (Vitor Roque, presidentament) no és tan urgent. Pot esperar al mercat d’hivern. La nòmina d’atacant continua intacta.

El tècnic blaugrana celebra el 25è aniversari del Campus Xavi que va iniciar amb el seu pare i els seus germans. Primer amb 30 nois; ara ja en són 700 en dos torns. «Com a jugador es descansa molt més; com a entrenador estàs més pendent del telèfon», admetia. Dels fitxatges esperats i de la remodelació de la plantilla. De la matixa manera que s’esperen incorporacions, han de produir-se baixes. Una cosa imprescindible perquè surtin els comptes. Una prioritat per a Eduard Romeu, el vicepresident econòmic.