FITXATGE ESTRATÈGIC

El càsting de Xavi per succeir Busquets: de Zubimendi a Oriol Romeu

Xavi: «Necessitem un fitxatge ‘top’ per substituir Busquets»

Busquets es retroba amb Messi a l’Inter Miami

Zubimendi: «Em fa content que Xavi i Busquets parlin de mi»

El càsting de Xavi per succeir Busquets: de Zubimendi a Oriol Romeu

EP

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Busquets ha marxat i el Barça segueix sense mig centre. Queden 10 dies perquè Xavi es posi el xandall i torni al seu despatx a la ciutat esportiva. Va deixar un missatge abans de marxar de vacances (primer a París; després, a Marbella, ara, a Eivissa).

«Necessitem un fitxatge ‘top’ per substituir Busquets», va dir el tècnic. No era una frase, sinó una exigència perquè aquesta figura –el mig centre– és capital en la construcció del joc del Barça en un viatge que va arrencar amb Martín Zubimendi, de la Reial Societat, i pot acabar amb Oriol Romeu, el centrecampista del Girona.

El primer de la seva llista era Zubimendi, valuós en la gran temporada de la Real que ha arribat a la Champions, suplent de Rodri a la selecció. El segon era Kimmich, el migcampista del Bayern Munic. El club blaugrana va saber ben aviat que eren objectius utòpics, així que descendia l’escalafó cap a Brozovic, el mig centre croat de l’Inter, cada vegada més a prop d’acabar a l’Aràbia Saudita.

Zubimendi, Kimmich, Brozovic i Oriol Romeu, la peça que va venir de la Premier per donar equilibri i ferocitat defensiva a l’agosarat Girona de Michel. Passen els dies i el mig centre que demana, exigeix i, sobretot, necessita Xavi no arriba. Augmenta la inquietud perquè és una peça estratègica. Té tal valor que fins i tot el tècnic va precisar que aquest fitxatge mesurarà si el Barça és realment competitiu la temporada vinent.

Una vegada descartat Zubimendi, a qui la Real va llegar el ‘4’ que portava Illarramendi, Xavi va mirar cap a Baviera, territori prohibit perquè el Bayern es va enutjar al saber de l’interès blaugrana per Kimmich. «Són operacions que no ens plantegem en aquest moment, pel nivell econòmic important», ha admès Laporta en una entrevista amb el programa ‘Onze’, d’Esport 3.

«Brozovic també és un cas semblant, potser més assequible, però té una proposta de l’Aràbia i no entrarem en licitacions»

Laporta, president del Barça

Després, amb Rúben Neves volant cap a l’Aràbia Saudita, va adquirir més força la candidatura de Brozovic, un jugador que coneix bé l’ofici, pilar de la Croàcia subcampiona del món a Rússia-2018 compartint sala de màquines amb Modric, Rakitic i Rebic. «Brozovic també és un cas semblant, potser més assequible, però té una proposta de l’Aràbia i no entrarem en licitacions», ha precisat el president del Barça.

Sense capacitat financera

El problema és que el Barça no té capacitat financera per assumir aquest fitxatge. De moment, clar. A poc a poc, i a l’espera que Mateu Alemany (director de futbol) i Deco (director esportiu encara no nomenat oficialment) trobin una solució, ha anat descendint.

Notícies relacionades

De pla en pla. Del pla A (Zubimendi) al pla D (Parejo, amb clàusula alliberadora del Vila-real) i al pla E (Oriol Romeu) sense descartar que existeixin encara altres vies. El Barça segueix escanyat econòmicament i la petició de Xavi continua sense trobar la resposta adequada; i queda, com ha recordat Laporta, oberta la via del planter.

«Pau Prim, Marc Bernal... Tenim grans jugadors. Esperem que alguns vagin promocionant. El mig centre, si cal. No volem que talli la trajectòria dels joves», ha insistit el president blaugrana.