18 ANYS I UNA CLÀUSULA DE 17, 5 MILIONS

Arda Güler, la jove passió turca que sedueix el Barça i el Madrid

Arda Güler, la jove passió turca que sedueix el Barça i el Madrid

@10ardaguler

1
Es llegeix en minuts

Té 18 anys i sorprèn a Turquia, ja sigui amb la samarreta del Fenerbahçe o de la selecció. Es diu Arda Güler i fa setmanes que el seu nom està escrit en els grans clubs europeus, entre els quals el Barça i el Madrid, com va revelar el diari Sport, a més d’equips nodrissa, tipus Leipzig i Salzburg, especialistes a captar joves desequilibrants a preus ajustats que després revenen amb xifres de megaestrella. 

I l’Arda n’és un perquè la seva clàusula de rescissió està fixada en 17,5 milions d’euros, prou accessible, fins i tot per al Barça en temps de crisi econòmica, disposat, amb l’arribada de Deco a la secretaria tècnica, a assumir el risc en fitxatges estratègics, més enllà de les peces ja testades, tipus Gündogan o Iñigo Martínez, ja tancats, o Brozovic, el mig centre de l’Inter, que podria ser el substitut de Busquets.

Amb Deco, el Barça pretén apostar per aquest talent jove. El fitxatge de Vitor Roque, el davanter brasiler, que encara no és oficial, encaixa en aquest retrat robot. Igual que el migcampista turc, el golejador de l’Atlètic Paranaense també té 18 anys.

Esquerrà amb màgia

Sedueix, sobretot, la capacitat d’Arda Güler per desequilibrar amb el seu talent, que li permet anar eliminant rivals perquè sent esquerrà sol jugar inclinat cap a la banda dreta. Tot i que també ha exercit de mitja punta. Va debutar amb 16 anys i s’ha consolidat al Fenerbahçe, on aquest curs va aconseguir 6 gols en 35 partits i va regalar 7 assistències.  

Notícies relacionades

Només va faltar el golàs que va firmar amb la selecció turca contra Gal·les perquè l’interès de tots els clubs encara s’hagi despertat amb més força. Va agafar la pilota situat a la cantonada dreta de l’àrea rival i després va armar un enverinat xut amb l’esquerra que Danni Ward, el porter del Leicester City, només va poder seguir amb la mirada.

El porter gal·lès mirava l’espectacular trajectòria que va imprimir Arda Güler per rubricar un golàs imponent. El primer amb la selecció absoluta turca.