FIRMARÀ PER TRES TEMPORADES

Gündogan li dona el sí al Barça

Gündogan li dona el sí al Barça

Afp / Javier Soriano

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ilkay Gündogan serà el primer fitxatge del Barça. En realitat, és el segon, amb l’acord ja tancat des de fa dies amb Íñigo Martínez, el central de l’Athletic, però potser sigui el primer que anunciï el club. Gündogan li ha confirmat al Barça que accepta l’oferta que ha estat estudiant tants dies i que recalarà la temporada vinent al Camp Nou (a Montjuïc, que serà la seu inicial de l’equip a partir d’aquest agost).

El sí de Gündogan va generar una dosi d’alleujament en el conjunt blaugrana, per la importància estratègica i tàctica que té el futbolista alemany, d’ascendència turca i capità del Manchester City que ha conquistat el triplet. Les converses s’han desenvolupat durant diverses setmanes, i a mesura que avançava la temporada i se succeïen els èxits del City al futbolista li generava vertigen el canvi de club.

Notícies relacionades

La proposta del Barça, el punt de repte futbolístic que suposa iniciar una nova aventura als 32 anys, ha acabat de convèncer Gündogan, nascut a Gelsenkirchen (Alemanya) el 24 d’agost de 1990. A la seva ciutat natal va participar dimarts en l’amistós entre Alemanya i Colòmbia (0-2). A Barcelona es retrobarà amb Robert Lewandowski, vell company al Borussia Dortmund entre el 2011 i el 2014, quan el davanter va marxar al Bayern Munic. Dos anys després, Gündogan marxava cap a Manchester. Hi va aterrar el mateix estiu que Pep Guardiola.

El futbolista va passar una revisió mèdica aquest dimecres a Munic, segons va informar ‘Relevo’, requisit previ perquè pugui donar-se per culminada l’operació. El migcampista firmarà per dues temporades i una tercera d’opcional i tindrà una fitxa pròxima als 9 milions d’euros. El Barça podria anunciar el fitxatge aquest dijous o divendres.