ESPAI BARÇA

Limak entra amb les excavadores al Camp Nou

  • La reforma del Camp Nou obligarà el Barça a jugar fora la Lliga 2023-2024

  • Totes les preguntes i respostes de l’Espai Barça

FC.Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Limak Construction ha ocupat el Camp Nou. Aquest 1 de juny ha rebut simbòlicament les claus de l’estadi blaugrana i no les tornarà fins al novembre del 2024, quan s’ha compromès a acabar el treball mínim, incomplet, perquè l’equip torni a jugar a casa, com a màxim, el 29 de novembre: el dia que el Barça fa 125 anys de la seva fundació.

El primer dia les excavadores ja van entrar al Camp Nou, tot i que alguns operaris van començar a inspeccionar l’estadi dilluns passat, tot just haver-se acabat l’últim partit que va acollir el vell recinte blaugrana abans de la remodelació. Les màquines van aixecar la gespa, una de les zones afectades, així com la tercera graderia, que s’enderrocarà del tot. Una secció del gol sud ja es va demolir durant l’aturada del Mundial de Qatar. Va ser un assaig per calibrar com s’eliminaria tota la grada, que es reconstruirà totalment.

Notícies relacionades

Al nivell del terra, amb la retirada de la gespa, es treuen tots els objectes que puguin ser reutilitzables i reciclables. Part de la maquinària pesada utilitzarà els espais interiors per al buidatge complet i deixar només l’esquelet de les dues grades inferiors.

Durant els pròxims dies s’instal·laran les grues al voltant de tot el perímetre de l’estadi, amb la qual cosa queden eliminats els aparcaments que utilitzaven els treballadors, les visites i els autocars dels clients que visitaven el museu. De fer, l’acte d’homenatge a Jordi Alba es va fer a l’auditori i no a l’estadi, que es va tancar amb el comiat de Sergio Busquets.