ELS INICIS DE ‘BUSI’

Busquets explica el dia en què Guardiola va apostar per ell: «Serás titular, ¿estàs preparat o estàs cagat?»

  • Busquets abandona el Barça: passeig per una carrera exemplar

  • L’article de Johan Cruyff a EL PERIÓDICO després del debut de Busquets (setembre 2008)

Busquets explica el dia en què Guardiola va apostar per ell: «Serás titular, ¿estàs preparat o estàs cagat?»

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Era l’estiu del 2008. I Sergio Busquets, un dels descobriments de Pep Guardiola, estava pel filial després de ser campió de Tercera Divisió. Un filial que començava a entrenar Luis Enrique. Debuta Guardiola a Sòria amb una derrota davant el Numància (1-0).

Després, dues setmanes d’aturada a la Lliga, on creix una tempesta de crítiques per al successor de Rijkaard a la banqueta del Camp Nou. I llavors Pep acudeix el seu diumenge lliure al Mini Estadi.

De suplent al Mini a titular al Camp Nou

Juga el Barça B de ‘Lucho’ davant la Gramenet i Guardiola mira amb curiositat el full d’alineacions que li arriba a la grada. Mira inquiet i veu que no hi ha ‘Busi’, que firma un viatge prodigiós: suplent al Mini, titular al Camp Nou.

«Sí, és veritat. Era la segona jornada amb el Barça B i vaig ser suplent. ¿Per què? Bé, havia fet la gira de pretemporada amb el primer equip. Primer, a Escòcia; després, als Estats Units. A l’arribar a Barcelona, i amb quatre dies només d’entrenament, vam jugar amb el Barça B la primera jornada. Vam perdre contra el Peña Deportiva de Santa Eulàlia a Eivissa. Al primer equip s’havien quedat Pedro i Víctor Sánchez. Jo vaig anar al B. En la segona jornada, no surto de titular. Soc a la banqueta i crec que jugo 20 minuts.

El tercer partit amb el filial tampoc el jugaràs, em va dir Pep. ¡Vens amb nosaltres!»

Busquets, capità del Barça

Llavors, Pep em truca i em convoca per a un partit de la Copa Catalunya a Sant Carles de la Ràpita, on marco un gol. A l’acabar em diu: ‘El tercer partit amb el filial, tampoc el jugaràs. Vens amb nosaltres’. Me’n vaig anar amb el primer equip i el dia abans del Racing em crida al seu despatx.

Notícies relacionades

Al despatx que tenia Guardiola al Camp Nou: ‘Demà, seràs titular. ¿Estàs preparat o estàs cagat? No, no, no míster... ¡Estic preparat! Llavors, em diu: ‘Doncs vinga’ Quan vaig sortir del seu despatx estava com somiant. Anava pel passadís pensant: ‘No l’hi puc dir a ningú, a ningú, eh’! Vaig arribar a casa i només els ho vaig dir a la meva mare i al meu pare.

Tots estàvem supercontents. ¿Si vaig dormir? No ho recordo, però devia costar adormir-me, és clar. Anava com flotant. Però tenia la sensació que estaria tranquil durant el partit. No era la meva primera vegada al Camp Nou, ja havia jugat el Gamper, havia fet la pretemporada amb ells... No em va agafar de bones a primera, eh. I l’endemà, llegeixo què havia dit Johan Cruyff a EL PERIÓDICO. M’arribava per tots costats».