ÚLTIM PARTIT AL CAMP NOU

El vestidor del Barça es prepara per al comiat

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Triple comiat a Camp Nou. A l’estadi per si, a Sergio Busquets i a Jordi Alba, penúltims exponents d’una generació campiona si en ella es pogués incloure Ter Stegen, integrant de la plantilla que va conquerir l’última Champions. Una tarda emotiva s’acosta aquest diumenge a l’estadi blaugrana, que tancarà les portes durant un any i mig mentre s’hi executin les obres de remodelació.

«Són molts anys d’història, d’emocions, de passió, de partidassos», deia Xavi Hernández, culer integral, que ja va viure un primer comiat «immillorable com a futbolista amb el triplet» però, sobretot, sentint «l’estima de la gent» i que la viurà com l’últim entrenador que s’haurà assegut a la banqueta.

Amb l’esperança, després de l’experiència que es viurà a Montjuïc i «que no serà gens fàcil», de sobreviure fins al novembre de 2024 per tornar a asseure’s al mateix lloc. En una butaca més còmoda i amb més bona visió. «Necessitem la nostra gent a Montjuïc. És important que els culers sentin que els necessitarem molt» en un exili complicat, per inhòspit i incòmode, no per llunyà respecte al Camp Nou.

«Necessitem la nostra gent a Montjuïc. És important que els culers sentin que els necessitarem molt»

Però el que toca és preparar el comiat de Busquets i d’Alba, un de voluntari i l’altra no, i rematar la consecució del trofeu Pitxitxi per a Lewandowksi i del Zamora per a Ter Stegen. «Tant de bo donem la nostra millor versió», prega Xavi després de dues derrotes consecutives (Reial Societat i Valladolid), l’última aportant una mala imatge de l’equip.

Hi haurà altres comiats i alguns afectats no ho saben encara. Ansu Fati, per exemple, pot ser un d’ells. Les decisions tècniques estan preses i de la seva execució depèn que LaLiga aprovi el pla de viabilitat del Barça. «No sabem quina serà la situació econòmica del club i quan la coneguem decidirem coses», va respondre sobre el cas del jove davanter, aplicable a altres futbolistes.

No se n’anirà, però, Jules Koundé, al contrari del que algunes informacions donaven per fet. «No hi ha cap problema amb Jules, ni un», ha insistit Xavi, enfadat per haver de repetir la mateixa frase que a Valladolid i veure’s desatès. Koundé és «un gran noi, molt professional i una peça clau» al Barça, tant de lateral com de central.

Xavi no té la sensació que amb el Camp Nou es tanqui una època futbolística. Sent, en canvi, que ha començat una nova etapa amb un lent canvi generacional al vestidor, sotmès a constants canvis cada estiu. Només quedaran 9 futbolistes dels presents quan va entrar Xavi per iniciar el seu mandat com a entrenador.

El referent dels últims anys

Notícies relacionades

Al tècnic blaugrana li van tornar a preguntar per Pep Guardiola, que dubta que el problema del racisme es pugui solucionar amb certa celeritat. Xavi entén que les mesures dràstiques, com suspendre un partit si es produeix alguna manifestació, generaran un efecte immediat.

El tècnic de Terrassa va discrepar sobre aquest aspecte de l’entrenador «més influent en el futbol dels últims 15 anys». «Els entrenadors han sigut pro Guardiola anti Guardiola; per tant, ha influït moltíssim», va valorar. «Deixa un llegat extraordinari passi per on passi, una referència per a tots nosaltres», va afegir.