«PLE D’HISTÒRIA. PLE DE FUTUR»

Així serà la festa del comiat del Camp Nou

  • ¿Podran els socis quedar-se algun record del Camp Nou?

  • Les claus del finançament de l’Espai Barça

  • Compte enrere per a les obres de l’Espai Barça

Així serà la festa del comiat del Camp Nou

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues hores abans del Barça-Mallorca (19.00 h) s’obriran les portes del Camp Nou, que viurà el seu últim partit oficial abans que les grues entrin a demolir-lo per aixecar el nou Espai Barça. El club ha realitzat una «crida a tots aquells socis, sòcies i resta d’afició, que assisteixin al partit vestits dels colors del Barça i que llueixin les seves samarretes i bufandes en el moment de la sortida dels jugadors, per crear un gran mosaic blaugrana», mentre ha anunciat que al final de la celebració «es cantarà una emotiva cançó de comiat, en un moment en què es demanarà la participació del públic».

Utilitzar el transport públic

El Barça demana que els aficionats vagin «amb prou temps» aprofitant que les portes s’obriran dues hores abans. I el club realitza la recomanació d«utilitzar el transport públic» per agilitzar l’afluència dels espectadors.

Fotos amb els trofeus a l’esplanada de l’estadi

En la prèvia del partit, la festa de comiat permetrà als aficionats fer-se fotos amb els grans trofeus que s’han guanyat al Camp Nou. Hi haurà també diversos Photocalls i un mural perquè sòcies i socis puguin deixar escrit el missatge de comiat.

Abans d’iniciar-se el partit, es recitaran els noms de tots els integrants de la plantilla del primer equip que va jugar a l’estadi el 1957 quan es va inaugurar, a més de passar-se la fotografia de cadascun dels jugadors pels marcadors de l’estadi. I fins i tot es recuperarà la veu de Manel Vich, l’històric locutor del Camp Nou, ja desaparegut, per donar la benvinguda al públic.

Mosaic blaugrana i actuació de Lildami

En el moment que surtin els jugadors a la gespa, l’afició rebrà a l’equip cantant ‘el Cant del Barça’ a capella i sense necessitat d’utilitzar la megafonia, amb la idea, segons el club, que «es mostrin les samarretes i bufandes que ajudin a crear un gran mosaic amb els colors del Barcelona». Al descans del partit amb el Mallorca, el músic i cantant català Lildami oferirà des de l’herba el seu popular tema Supermercat.

Comiat de Sergio Busquets i Jordi Alba, i actes posteriors

Acabat el partit, es realitzarà el comiat de dos dels quatre capitans. Serà el moment en què Busquets, després de 15 anys jugant al Camp Nou, i Jordi Alba, que n’ha estat 11, s’acomiadin al mig d’un passadís que esl hi faran els seus companys i l’‘staff’ tècnic que lidera Xavi. A més, es veuran dos vídeos dedicats als dos futbolistes, que dedicaran un discurs a l’afició abans de fer una volta a l’estadi per acomiadar-se de tota l’afició.

Homenatge als 66 anys de vida del Camp Nou

Notícies relacionades

Després dels comiats de Busquets i Alba es recitarà un poema de José María de Sagarra per iniciar l’homenatge als 66 anys de vida del Camp Nou. És el poema que ja es va llegir el 24 de setembre de 1957 quan va ser inaugurat l’estadi. Després, apareixeran unes samarretes gegants que representaran cada una de les dècades de l’Estadi, que seran ubicades sobre la gespa per representants de diferents col·lectius del club.

I es ballarà una sardana al voltant del cercle central. I la festa acabarà, segons ha revelat el club, amb «un acte simbòlic» en què l’un dels socis de més antiguitat, i membre del Senat del FC Barcelona, oferirà a dos joves un obsequi simbòlic de l’estadi, com a testimoni dels anys passats i garantia del futur. Una emotiva cançó final i un castell de focs artificials acomiadaran per sempre l’actual Camp Nou