Sis gols en tres partits: la via d’aigua que inunda Ter Stegen

1
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

De cop, s’ha produït una fuita i un raig de gols cau sobre la porteria de Ter Stegen, el porter més segur i infal·lible del campionat, l’home que està a punt d’establir un rècord únic, històric, de proporcions imbatibles. En tres partits, aquest rècord s’ha vist seriosament amenaçat per la insòlita imatge de vulnerabilitat que ha exhibit l’equip, tot just proclamar-se campió.

Va ser immediatament. El Barça s’anava passejant per Cornellà, amb el 0-4 i sense pretensió de fer (més) mal a l’Espanyol, i va abaixar els braços. Va marcar Puado en el minut 73 i Joselu en el 92, quan l’àrbitre ja tenia el xiulet a la boca per xiular el final. Tots els jugadors blaugrana es van posar a córrer i celebrar la victòria, menys Ter Stegen, emprenyat com una mona per aquest segon gol, afusellat per la desídia dels seus companys, que només pensaven a abraçar-se i festejar el títol. Va necessitar diversos aplaudiments i abraçades Ter Stegen per valorar l’èxit realment important. Desconeixia llavors el porter alemany que s’havia obert una via d’aigua que encara no s’ha tancat.

Dos per nit

Ter Stegen havia encaixat 11 gols en 33 jornades (un terç de gol per partit, o un gol cada tres partits, segons es miri) i des de Cornellà n’ha encaixat 6 en tres partits, a dos per nit. Els 25 partits amb la porteria a zero continuen sent 25 després del duel amb l’Espanyol, la Reial Societat i el Valladolid. El rècord absolut està en 26, de Liaño en la Lliga 93-94.

Va trigar cinc minuts la Reial Societat a batre Ter Stegen, a qui va endossar més tard un segon gol. El Valladolid li’n va marcar dos els primers 22 minuts. Xavi va substituir el porter en el descans.

«Volem ser l’equip menys golejat de la història i perquè vull que el Marc aconsegueixi el Zamora i sigui el porter menys golejat de la història de la competició», va reconèixer Xavi obertament.

Té dies per valorar el dilema d’alinear-lo o no contra el Mallorca amb el risc que comporta. Ha encaixat 17 gols, el límit del rècord són 18. «L’objectiu estava complert i això és fruit de la distensió», va adduir Xavi. Una cosa que continuarà passant les dues pròximes jornades.