ACTUALITAT BLAUGRANA

La contracrònica del Barcelona-Osasuna: Alba, un futbolista que ajuda

La contracrònica del Barcelona-Osasuna: Alba, un futbolista que ajuda
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El protagonista

Jordi Alba tancarà la temporada vinent l’últim any d’un contracte inassumible per a l’economia trencadissa del Barça i que li ha fet guanyar certa antipatia a les oficines del club. No obstant, el seu gol davant l’Osasuna a falta de cinc minuts va despertar les simpaties instantànies del Camp Nou cap al lateral, a part de provocar una explosió d’alegria. Al títol de Lliga es va arribant amb certa llangor, però aquest gol que va costar tant va proporcionar una mica d’exaltació col·lectiva. Alba va intervenir en el partit durant 15 minuts que van resultar summament fructífers. Va canviar el ritme del joc i va marcar el seu segon gol de la temporada. I aquí convé ressaltar l’actitud col·laborativa que ha mantingut Alba malgrat la seva reiterada suplència. Futbolista a qui se li han vist en el camp bastant gestos aspres, aquest any ha anteposat l’interès general respecte a la convivència interna. Un premi merescut, doncs, la felicitat del gol. 

Les declaracions

«Fa temps que no guanyem la Lliga, hi ha molta gent que no ha guanyat res, gent jove que ho està fent molt bé i que aconseguirà molts títols», va dir Alba després del partit. L’actitud col·laborativa que s’espera d’un veterà i que no resulta tan corrent en un vestidor hipercompetitiu com el Barça. «Sabia que podia fer mal. De Jong me la va deixar bé, la vaig poder tocar amb l’exterior. És molt millor, a part del gol, perquè l’equip està fent una Lliga fantàstica», va afegir sobre el gol.

L’oblidat

En la jornada de la Kings League es va inaugurar el ritual de corejar el nom de Leo Messi i el Camp Nou, amb l’audiència ja eminentment blaugrana (incloem aquí els abundants turistes), ha adoptat el crit d’idolatria en el minut 10. Com més qüestionat és a París, més se li reclama a les grades de Barcelona, o part d’elles, animades per la trompeteria de Joan Laporta i els seus. Fins aquest dimarts. Ha transcorregut el minut 10 i el nom de Messi ha brillat per la seva absència. Ningú l’ha reivindicat. Just el dia que més carinyo podia necessitar, en vista del xivarri que ha generat a París el seu viatge amb la família a l’Aràbia Saudita, havent-se saltat un entrenament. Un viatge per atendre el seu milionari acord de promoció turística amb el règim absolutista denunciat moltes vegades pels organismes de drets humans. Qui sap si també per firmar un acord futbolístic.

El problema

Notícies relacionades

En un forcejament, un de tants, Gavi va fer una ganyota de dolor i es va posar la mà a l’engonal. Encara va fer unes carreres, però la incomoditat es va anar fent manifesta. Va acabar sent substituït per Ansu Fati poc després de la mitja hora. El seu agent, Jorge Mendes, ja a Barcelona per dialogar amb el jugador i el seu pare sobre el seu futur, es va haver de sentir complagut de veure el seu client disposar de molts minuts. Però vist el rendiment, una altra vegada insípid, devia pensar que les seves habilitats com a encantador de serps s’hauran d’afilar per obtenir un bon traspàs (i corresponent comissió) per ell. En qualsevol cas, és la primera lesió de Gavi. Sembla menor. El problema d’Ansu Fati sí que sembla més gran.

Sense trets

Una de dades. Per primera vegada amb Xavi Hernández, el Barça s’ha quedat sense rematar porta en un primer temps d’un partit al Camp Nou a la Lliga. L’última vegada va ser davant el Reial Madrid l’octubre del 2021 amb Ronald Koeman. El balanç de trets va millorar en la segona meitat, però en la primera haurien de comptabilitzar-se en realitat els badalls. Al final, un 1-0 que serveix al Barça de Xavi per igualar el rècord de victòries per 1-0. Amb 11.