EL CAS NEGREIRA

Esperança al Barça que la UEFA no deixarà el club sense Champions

Esperança al Barça que la UEFA no deixarà el club sense Champions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joan Laporta no para quiet a Barcelona. Primer va acudir a la casa de Javier Tebas, un dels seus enemics més forts, per exposar els seus arguments en el cas Negreira. Això va passar dimecres. Ahir dijous va viatjar a Eslovènia per reunir-se amb el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, i explicar-li en persona el mateix, que l’àrbitre mai va comprar o va intentar comprar àrbitres. El que ja va dir dilluns en la llarga roda de premsa. La reunió va acabar amb l’esperança o la tranquil·litat de sentir que la UEFA no sancionarà el club, és a dir, que no el deixarà fora de la Champions de la temporada vinent.

Laporta ja va bastir ponts amb Ceferin en la roda de premsa quan va tenir paraules amables amb ell. «Afortunadament, Ceferin ha baixat i ha actuat amb prudència i està actuant d’una manera responsable».

Escrit previ

El mandatari blaugrana ja va remetre per escrit, via Federació, les necessàries explicacions del club sobre el cas Negreira, un escàndol que havia empès Ceferin a proclamar que era el més gran que havia vist en el futbol. Però disposat a tallar al més aviat possible qualsevol amenaça d’expulsió, Laporta es va desplaçar a Ljubljana via Londres, on es va trobar amb l’agent Pini Zahavi, representant de Robert Lewandowski. Zahavi va viatjar amb Laporta a Eslovènia, país d’on és Ceferin.

Notícies relacionades

La reunió va acabar amb sensacions òptimes que a curt termini la UEFA no actuarà i s’esperarà a la resolució judicial del cas. En aquesta ççtrobadaççpartitçç, Laporta va tornar a brandir l’informe extern que remarca que no hi ha cap delicte de corrupció esportiva en la contractació de l’exvicepresident del Comitè d’Àrbitres i el seu fill Javier Enríquez.

La reunió es va produir un mes abans que la UEFA hagi de decidir sobre la participació del club blaugrana en la pròxima edició de les competicions continentals. Una sanció significaria un drama esportiu, lluny de la Champions per tercer any consecutiu, a més de clatellada econòmica, 70 milions d’euros menys d’ingressos, com a mínim, i reputacional, comprometent també el futur projecte esportiu, i que afectaria, per descomptat, el possible retorn de Messi.