EL BARÇA, EN MISSIÓ DIPLOMÀTICA

Laporta s’asseu amb Ceferin, el president de la UEFA, per evitar el càstig al Barça

  • El Barça allarga la mà al president de la UEFA

  • «El cas Negreira és del més greu que he vist en el futbol», diu Ceferin

  • Laporta visita la casa de Javier Tebas

Laporta s’asseu amb Ceferin, el president de la UEFA, per evitar el càstig al Barça

FRANCK FIFE / AFP

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Barcelona, Madrid, Londres, Eslovènia... Joan Laporta, el president del Barcelona, està de viatge diplomàtic per atenuar les conseqüències del cas Negreira i evitar, sobretot, una sanció de la UEFA, que ha estudiat excloure l’equip de Xavi de les competicions europees. Això significaria un drama esportiu, lluny de la Champions per tercer any consecutiu, a més d’econòmic, 70 milions d’euros menys, com a mínim, i reputacional, ja que també comprometria el futur projecte esportiu, i afectaria, per descomptat, el possible retorn de Messi.

Laporta no para. Primer va anar a la casa de Javier Tebas, un dels seus enemics més forts, per exposar els seus arguments en el cas Negreira. No intentava convèncer, només argumentar la posició blaugrana, recordant que ja no hi haurà més cites amb el dirigent de LaLiga perquè tot queda sota via judicial.

Ara s’asseu amb Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, segons va revelar Joan Fontes al seu compte de Twitter, confirmat després per aquest diari. Primer, Laporta va allargar la mà al dirigent eslovè. «No ha caigut en la trampa de Tebas», va dir dilluns passat, elogiant «la responsabilitat» que ha tingut Ceferin les últimes setmanes quan ha abordat el cas després que l’organisme europeu anunciés una investigació profunda sobre l’afer.

Primer, la mà estesa; després, el diàleg

Allargada la mà del diàleg, el president del Barça passa a l’acció. Primer saluda Tebas; ara Ceferin, insistint en una línia d’actuació que ja havia defensat durant la campanya electoral (ja fa més de dos anys): que el Barça s’havia de reconnectar amb els cercles de poder del futbol mundial.

No ha transcendit, de moment, si la reunió serà a Eslovènia, la llar del president de la UEFA, o a Londres, aprofitant un viatge que havia de ser inicialment de caràcter privat i, sobretot, secret del dirigent blaugrana.

Amb la carpeta de diplomàtic Laporta intenta reconduir el cas Negreira, conscient del gran perjudici que infringiria un càstig de la UEFA. Un dany irreparable en el seu mandat. D’aquí ve la necessitat de tenir un contacte directe amb Ceferin, que es va mostrar molt dur tot just conèixer-se la vinculació del Barça amb l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA). Una relació que va durar 17 anys. «El cas Negreria és el més greu que he vist en el futbol», va arribar a dir el president de la UEFA el 3 d’abril en una revista del seu país.

Des d’aleshores, Laporta ha intentat rebaixar la tensió, conscient que no pot entrar en un conflicte directe amb la UEFA perquè s’exposa a un càstig duríssim, que condicionaria tot el seu mandat. Per això, dues setmanes més tard, el president del Barça enaltia la «prudència» de Ceferin, a qui visita per explicar-li les mesures que ha pres la seva directiva.

Notícies relacionades

I no només en el cas Negreira sinó també en la Superlliga europea, aquest projecte que encapçalen Madrid, Barça i Juventus, que compta amb el rebuig frontal de la UEFA. En aquest sentit, el dirigent blaugrana ha sigut molt menys bel·ligerant que Florentino Pérez, president del Madrid i líder d’aquest pla per provocar una ruptura en les estructures del futbol europeu.

Afirma, no obstant, Laporta que el cas Negreira és independent de la Superlliga i que el Barça hi és «per convicció», cosa que haurà d’explicar a Ceferin, aliat com està amb Nasser al-Khelaïfi, president del París SG i l’ECA (Associació de Clubs Europeus).