«EM COSTARIA PRENDRE UN CAFÈ AMB LAPORTA»

Koeman, sobre el cas Negreira: «El Barça ha perdut imatge»

Koeman, sobre el cas Negreira: «El Barça ha perdut imatge»

Valentí Enrich / Sport

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hi havia quatre jaquetes taronges a la dreta de Ronald Koeman, l’exentrenador del Barça i actual seleccionador dels Països Baixos. Aquestes peces són per als guanyadors de la Koeman Cup, que viurà la seva tercera edició al Club de Golf de Barcelona aquest estiu (6 i 7 de juliol), amb un objectiu solidari. Obtenir fons per a la Fundació Johan Cruyff. Relaxat i somrient va aparèixer Koeman, vestit de forma informal, lluint blau marí en camisa i jersei, en un lluminós i assolellat matí primaveral a Sant Esteve Sesrovires.

Estava tranquil i relaxat Koeman. Va parlar de tot. Del Barça («cal fer festa grossa per celebrar la Lliga»), de Xavi («està a punt de guanyar el campionat i clar que m’ha superat, tot i que la plantilla s’ha reforçat molt en els dos últims anys»), de Messi (»Leo ha de ser jugador del Barça, no és bo que el deixessin anar»), del cas Negreira («el Barça ha perdut imatge a Holanda, jo ho noto») i, per descomptat, de la seva relació amb Joan Laporta.

«¿Prendre un cafè? Uff. Em costaria, però tampoc s’ha de parlar del passat. Ja he dit diverses vegades el que penso d’aquest tema, ara cal mirar al futur. Soc seleccionador d’Holanda, el Barça té a Xavi, però, és clar, que m’ha fet mal. Però el mal també passa amb el temps, això és veritat», ha indicat l’exentrenador del Barça. 

¿Prendre un cafè? Uff. Em costaria, però tampoc s’ha de parlar del passat. És clar que em va fer mal, però el mal passa amb el temps»

Koeman, seleccionador dels Països Baixos

Era feliç amb seu compromís amb la Fundació Johan Cruyff, alhora que respectuós i elegant amb Xavi, a qui valora la feina que està fent al Barça des que el va succeir el novembre del 2021. «El moment del club és diferent del meu perquè la plantilla s’ha reforçat molt. Un entrenador és bo o dolent depenent dels seus jugadors. L’altre dia hi havia quatre jugadors a la grada lesionats» (ha dit en al·lusió a Pedri, De Jong, Dembélé i Christensen) «però encara hi havia un bon equip al camp. I a la banqueta hi havia Jordi Alba, que és, per a mi, el millor lateral esquerre d’Espanya.»

No entén encara Koeman les causes de la sortida de Messi del Camp Nou. Per això, veuria bé el seu retorn al Barça. «Qualsevol equip voldria tenir Leo. Encara avui quan el veig jugant amb una altra samarreta m’estranya», ha dit el seleccionador holandès, preocupat per les seqüeles que està deixant el cas Negreira en la imatge del club. És una cosa que percep des de fora.

«Messi és jugador del Barça. Qualsevol equip voldria tenir Leo. Encara avui quan el veig jugant amb una altra samarreta m’estranya»,

Koeman, seleccionador dels Països Baixos

«És clar que afecta molt la imatge del club. Jo ho noto, per exemple, a Holanda. El Barça ha perdut imatge. No sé que ha passat, però aquestes coses van en contra de la imatge que ha de tenir i com ha de ser el Barça. Tant de bo no tingui cap sanció i menys de no jugar la Champions», ha afegit Koeman, que després d’allò que havia dit (que no aniria a prendre un cafè amb Laporta) no va voler abordar més aquest assumpte, malgrat que se’l va qüestionar en diverses ocasions sobre aquesta complexa relació que va mantenir amb el president del Barça.

Elogis a Xavi

Notícies relacionades

«No vull parlar més d’aquest tema. Ja he dit el que havia de dir. És un tema de confiança, de protegir el seu entrenador cap a fora. No s’ha de repetir cada any el que penso del president», ha precisat el seleccionador dels Països Baixos, que veu en Xavi la persona adequada per continuar entrenant el Barça.

«És un entrenador molt bo per a aquest Barça, aquesta és casa seva. Si guanya la Lliga és normal que segueixi. El veig com una persona que té molta categoria i respecte», ha dit Koeman sobre el seu successor a la banqueta del Camp Nou.