LES CONFESSIONS D’UN PARE DESCONTENT

Bori Fati: «Jo ja m’hauria endut l’Ansu a un altre club, però ell vol triomfar en el Barça»

  • El pare de la jove estrella del Barça va reclamar en la COPE més minuts per al seu fill, millor tracte, més reconeixement a l’esforç i sacrifici fer per Ansu Fati i ajuda per tornar a ser el d’abans

  • Bori Fati va reconèixer que, durant els últims mesos, també durant el Mundial , en el qual s’ho van passar molt malament perquè no jugava, havia pensat a treure el seu fill del Barça i portar-lo a un lloc on fos feliç

Bori Fati: «Jo ja m’hauria endut l’Ansu a un altre club, però ell vol triomfar en el Barça»

Jordi Cotrina

7
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Bori Fati, pare del gran Ansu Fati, el jugador franquícia del Barça; el noi diferent; el nen prodigi de la Masia; el noi que, perdut Leo Messi per a la causa del Barça, es va atrevir a heretar la samarreta número 10 blaugrana; el golejador que necessita, que somia, que ha criat el Barça, va parlar ahir a la nit a gust a la COPE en una xerrada, més que entrevista, que va mantenir amb Juanma Castaño, en la qual, no només va reclamar més carinyo, més reconeixement i, sobretot, més confiança, més, fe, més agraïment i molts més minuts, tots, per a Ansu, sinó que també va afirmar que, si per ell fos, ja s’hauria endut el seu fill a un altre club i, fins i tot, a una altra ciutat, «per exemple, a Sevilla».

Bori va assegurar que Ansu està «com un bou», està perfectament bé, treballant molt dur, complint amb el programa que li ha posat el Barça «per enfortir les seves cames», unit a la família, acompanyat per tots («quan va a qualsevol lloc, sempre va acompanyat de la seva mare, que és la seva nutricionista i la seva cuinera, perquè no li falti de res i mengi el que ha de menjar») i, sens dubte, no està gens desanimat, ni deprimit, «perquè sempre està amb nosaltres, envoltat de la família; no el deixaré solt fins que tingui els 30».

«L’Ansu fa tot el que li diu el Barça, està com un bou i només necessita minuts per tornar a ser el d’abans»

Bori Fati / Pare d’Ansu Fati, jugador del FC Barcelona

El pare d’Ansu va recordar, perquè sovint ho oblidem, va venir a dir, que «l’Ansu fa ja quatre anys que està en el Barça gran, quatre anys en l’elit». I, en aquest sentit, va explicar que tots, des d’ell mateix fins a Ansu, entenen com funciona el futbol. «Nosaltres no volem que es lesioni ningú perquè l’Ansu pugui entrar a l’equip, ser titular. Nosaltres entenem que el que funciona no es toca, que sobrepassem ja en 12 punts el Reial Madrid i no oblidem que el Xavi [Hernández, l’entrenador del Barça] ja era el nostre ídol quan érem a Sevilla i tenim les parets de casa nostra amb fotos seves».

Però... Bori va reclamar, sense embuts, sense pèls a la llengua, que, si consideres que Ansu Fati és el teu jugador franquícia, el jugador que ho ha fet tot, tot, per tornar a ser el d’abans, per recuperar-se d’una seriosa lesió, l’has d’acompanyar com toca i donar-li minuts perquè torni a ser el d’abans. «Per descomptat que jo vull, que reclamo, que demano que l’Ansu jugui tots els partits, tots els minuts».

És més, el pare de la jove estrella culer va assegurar que ja no va al Camp Nou, perquè no vol patir al no veure Ansu sent titular del seu equip. «L’altre dia ni tan sols ell sabia que no era al camp i, de vegades, m’ho pregunta. I jo li dic que prefereixo no anar-hi, prefereixo no patir». Perquè Bori el que reclama per al seu fill, quant a tracte per part de la gent important del club, començant per Joan Laporta, potser, i, sobretot, Xavi, «és la confiança, el suport i, sobretot, la continuïtat que el Reial Madrid i el seu entrenador van tenir en el seu moment amb Vinicius Júnior. ¿Recordeu com reia la gent de ‘Vini’ fa dos anys? ¿Recordeu com tothom el matava?, doncs li van donar confiança i minuts, i mireu on és ara i el que tothom opina d’ell».

«Per descomptat que estic enfadat», va continuar reconeixent Bori Fati. «Per descomptat que entenc determinades situacions, ¡és clar que sí!; jo el que vull, com a pare, és clar, és que jugui tots els partits de titular [Ansu ha jugat de titular 9 dels 38 partit que ha jugat el Barça, ha sortit 27 vegades des de la banqueta i ha marcat 6 gols) i, la veritat, crec que després de l’esforç que ha fet l’Ansu per tornar abans de temps, perquè el Barça el necessitava, mereix molt més».

«M’agradaria que el Barça li donés a l’Ansu la confiança, els minuts i el suport que el Madrid li va donar a Vinicius quan tots el criticaven»

Bori va dir que, de tant en tant, es veia amb Laporta, poc, l’última vegada en el desplaçament a Bilbao. I que, recentment, es va citar amb Mateu Alemany i Jordi Cruyff. «El Mateu sempre em diu la veritat i em diu a la cara el que necessita l’Ansu». Bori va reconèixer que tant Alemany com Cruyff li van dir que no pensen, en cap moment, vendre el seu fill. «Jo els vaig dir que l’únic que volem tots en la família és veure’l feliç».

I, sens dubte, la manera de parlar ahir a la nit de Bori Fati reflecteix que el seu fill no és feliç. «Per això, repeteixo, si per mi fos, jo ja l’hauria tret del Barça i l’hauria portat a un lloc on pogués jugar com a titular i tingués continuïtat. Però ell no ho vol, ell em repeteix una i mil vegades que vol triomfar en el Barça, perquè ell és del Barça, s’ha criat, s’ha fet, ha crescut futbolísticament a la Masia i vol triomfar vestit de blaugrana».

Per descomptat, Bori va assegurar que va sortir content de la conversa amb Alemany i Cruyff, perquè li van confirmar que confien en Ansu. «Però, és clar, també em van dir que ells són el que són en el Barça i que ells no decideixen com Xavi. Ells poden dir missa, si volen, però qui decideix és Xavi i que allà no s’hi poden ficar. I, en aquest sentit, jo sé que l’Ansu està content amb el Xavi. ¡L’Ansu no pot estar molest amb el Xavi, perquè l’Ansu s’ha criat a la Masia com el Xavi!»

També va explicar que parla molt sovint amb Jorge Mendes i que, de moment, mai han parlat de treure’l del Barça tot i que, fa anys, van arribar un munt d’ofertes. No cal dir que Bori no va voler parlar d’ofertes, països o clubs on poder anar. I sí, és clar, quan li va preguntar Juanma Castaño si han pensat, fins i tot, en el Reial Madrid, Bori va dir que sabia que aquesta possibilitat era molt difícil «tot i que jo mai he parlat ni penso parlar malament del Reial Madrid ni de ningú, perquè, en aquesta vida, no saps mai cap a on et portarà el futur».

Bori Fati va continuar reflexionant, i molt, i molt sincerament, i molt solt, cert, amb un castellà una mica embolicat, però se’l va entendre perfectament. «L’Ansu necessita continuïtat i molts minuts per triomfar, però volem que surti deu minuts i marqui de seguida i això, en el futbol, no es produeix així, no».

«No entenc perquè el Xavi, que és l’ídol de l’Ansu, no li dona més minuts. Jo ja no vaig al camp per no patir»

Notícies relacionades

I, en aquest sentit, parlant de les poques oportunitats que té o l’escassa continuïtat de la qual disfruta, Bori va recordar que el seu fill, que es va endur una gran alegria al ser convocat per Luis Enrique per jugar el Mundial, havia patit moltíssim «tant ell com jo, que vaig ser allà, a Doha» durant la Copa del Món, pel poc que va jugar, «¡però si és que no va jugar ni un minut quan Espanya ja guanyava 7-0 Costa Rica el primer dia!». I, sí, va reconèixer que per viure aquell Mundial, hauria preferit que no hi hagués anat. «I això que Luis Enrique em sembla un individu formidable».

Bori va insistir que ell ha pensat, sí, moltes vegades, durant els últims mesos, durant el calvari que ha viscut el seu fill i del qual s’ha recuperat tant físicament com mentalment, a treure’l del Barça i emportar-se’l a una ciutat i un equip on sigui feliç. «Però, insisteixo, ell vol triomfar en el Barça. I, si li donen minuts, ell tornarà, ja ho veureu, a ser gran, perquè si alguna cosa està més que demostrada, de la mateixa manera que tu, Juanma [li va dir a Castaño], ets el 10 de la COPE, és que l’Ansu és el jugador que el Barça necessita i vol. Tot depèn del Barça. Tenim contracte i, repeteixo, l’Ansu no es vol moure d’aquí».