Futbol

Cas Negreira: ¿pot la UEFA expulsar el Barça de la pròxima Champions?

  • L’article 4.2 del reglament de la Champions obre la porta a una decisió que la UEFA no pot prendre fins a mitjans de maig o juny

Cas Negreira: ¿pot la UEFA expulsar el Barça de la pròxima Champions?

Efe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cas Negreira continua pendent que la jutge admeti a tràmit la denúncia de la Fiscalia en què assenyala el Barça com a responsable d’un delicte continuat de corrupció per frau esportiu, d’administració deslleial i falsedat al document mercantil, entre els anys 2001 i 2018, amb el pagament de 7,3 milions a qui va ser el vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres. Al marge de la qüestió judicial corre en paral·lel la possibilitat de sancions esportives d’un cas que també ha sacsejat el futbol internacional.

En aquest sentit, l’advocat Jacinto Vicente, expert en dret penal i esportiu, ha posat sobre la taula aquest matí a ‘El món a RAC-1’ la possibilitat que la UEFA exclogui el club blaugrana de la pròxima edició de la Champions League. «Puc assegurar que els serveis jurídics de la UEFA ja estan tractant aquesta possibilitat, tot i que el Barça podria recórrer la decisió», ha afirmat l’advocat. Segons els estatuts de la UEFA, la decisió no es pot prendre fins al mes de maig o juny. La Lliga espanyola acaba el 4 de juny, i a partir d’aquesta data el club blaugrana enviaria el seu document d’admissió per a la pròxima edició del torneig.

Notícies relacionades

Podria donar-se el cas, segons Jacinto Vicente, que l’organisme declarés com a no elegible el Barça, i que el club ho recorregués al TAS com a última instància jurídica esportiva o a la justícia ordinària. «Si es recorre a la justícia ordinària, la UEFA deixaria participar el Barça i es diferiria la sanció», ha manifestat l’advocat. La decisió d’apartar el club obeiria a «un tema purament reputacional», per suposar una mala imatge per a la competició i que portaria a no convidar el club afectat a participar a la Champions.

Vicente ha recordat que la UEFA pot acollir-se a l’article 4.2 del reglament de la Champions per dictar la sanció. «Si la UEFA conclou que un club ha estat implicat directament i/o indirectament en qualsevol activitat dirigida a organitzar o influir en el resultat d’un partit en l’àmbit nacional o internacional, la UEFA declararà aquest club com a no elegible per participar en la competició. La inelegibilitat només serà efectiva durant una temporada futbolística. Al prendre la seva decisió, la UEFA es pot basar en una decisió d’un organisme esportiu nacional o internacional, d’un tribunal arbitral o d’un tribunal estatal, però no hi està obligada».