Europa League (2-2)

Barcelona i Manchester United firmen taules després d’una batalla descomunal

JORDI COTRINA

Barcelona i Manchester United firmen taules després d’una batalla descomunal

  • L’onze blaugrana ha de conformar-se amb l’empat contra el United i haurà de donar una mostra de grandesa guanyant a Manchester per seguir a Europa.

  • La contracrònica del Barça-United: I, a més, Pedri es lesiona.

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Europa exigirà al Barça una prova de maduresa per continuar viatjant pel continent i demostrant que està de tornada, que ha tornat abans que el United i al qual també se l’espera en l’elit. Era previsible que l’eliminatòria es decidiria a Old Trafford, un lloc on les mostres de grandesa inherents a la victòria adquireixen més valor.

Serà a Old Trafford, la llar del United, l’estadi més gran d’Anglaterra –excepte Wembley, seu de finals i de partits neutrals– i dels més calents. Una gespa que tremola amb la vibració de les grades i on l’atmosfera sembla més densa pel soroll, també per la humitat, serà l’escenari del segon episodi, i definitiu, del formidable duel que van lliurar sobre el Camp Nou, on ja van mostrar les seves fortaleses i les seves debilitats que parlen de sengles obres inacabades (2-2).

El Barça, per exemple, no ha superat la síndrome europea. No s’explica de cap altra manera que aquest equip inviolable al campionat (7 gols encaixats en 21 jornades), rebi una mitjana de dos gols en la competició continental. Encara no ha sumat cap porteria a zero, quan a la Lliga ho ha fet 16 vegades.

Segona part trepidant

Però l’hi va recordar el United ben aviat. Una cosa és el cerimonial de la UEFA i un altre assumpte és el litigi futbolístic. Cap equip espanyol li ha jugat el Barça amb aquesta intensitat i aquesta gosadia, sense especular amb el marcador, tot i que De Gea i Shaw van malgastar molt temps en les sacades de porteria.

Minuts de pausa que al final van acabar agraint tots per recuperar l’alè després d’un segon temps en què es van apallissar de valent, corrent d’àrea a àrea. El gol de Marcos Alonso, amb un significatiu record al seu pare, mort la setmana passada, va destapar l’ampolla, ja que immediatament el United va remuntar el marcador en un contraatac i una altra acció nascuda d’un córner.

Raphinha va llançar un centre enverinat que va igualar la contesa, en una acció imprevisible, d’aquelles que fa miques els plans de les pissarres que havien ideat els entrenadors per desarmar les prediccions de l’altre vestidor. Xavi va col·locar a Araujo de lateral dret creient que Rashford en la previsió jugaria a la banda esquerra, ja que el ‘bobo’ Weghorst és un nou pur. Però Rashford es va mantenir al centre, amb Weghorst per darrere, amb el qual Bruno va ser enviat a la dreta i Sancho a l’esquerra. Quan tots es van veure les cares, ningú va rectificar per negar que el contrari hagués sigut més enginyós.

Greu pèrdua de Pedri

L’enginy, en realitat, resideix en els futbolistes i les línies, les posicions i les instruccions serveixen de poc quan els caps ideen. La de Pedri és especialment inventiva i original i la seva activitat va desarmar el United en els tres quarts, sense que això transcendís en accions de rematades, és veritat. Van ser llampecs sense trons. La seva marxa per lesió va ennuvolar l’equip perquè aquesta tasca de pensar i pertorbar el rival no la va assumir ningú.

Pedri és insubstituïble –tan insubstituïble que és el més utilitzat per Xavi després de Ter Stegen– i amb aquesta baixa es va rebaixar el Barça. El que temia l’entrenador. Sergi Roberto és un futbolista més formal, menys disruptiu, i el benefici de l’estabilitat va ser inferior a la pèrdua de genialitat. Koundé va passar a la banda en lloc d’Araujo per augmentar el cabal de futbol. Gavi va continuar dominant l’altre costat guanyant duels i robant pilotes perquè Alba, una de les novetats de l’alineació, percudís fins a la línia de fons.

Moments de sotsobre

Abans que s’acomiadés Pedri, l’equip ja va viure moments de sotsobre, aquests passatges de partit tan coneguts per repetits en què l’equip pateix una crisi d’inseguretat. N’hi ha prou amb un error o dos perquè es desencadeni una onada d’indecisions que permet al rival fer un pas endavant.

Va tornar a passar contra el United, que el va saber aprofitar. Va assestar dos cops immediats el quadro anglès i amb el vent a favor es va desacomplexar per anar a buscar alguna debilitat de Ter Stegen, el més segur de l’equip. Va veure l’onze anglès que el millor del Barça sucumbia i va deixar anar amarres.

Massa aviat i amb massa imprudència. Li van sobrevenir aires de grandesa abans de temps perquè tampoc és tan infal·lible ni és tan superior al Barça. Raphinha es va reivindicar davant l’audiència anglesa i Ansu Fati va espantar amb diverses rematades. En qualsevol cas, que dissipin els dubtes dijous vinent.

La fitxa del partit:

FC Barcelona: Ter Stegen (7); Koundé (4), Araujo (7), Marcos (6), Alba (7); Pedri (7), De Jong (6), Kessie (5); Raphinha (7), Lewandowski (6), Gavi (8). Tècnic: Xavi Hernández (6). Canvis: Sergi Roberto (5) per Pedri (m. 41); Christensen (6) per Marcos (m. 67); Ansu Fati (7) per Kessie (m. 67); Balde (6) per Alba (m. 67); Ferran (sc) per Raphinha (m. 83).

Manchester United: De Gea (7); Wan-Bissaka (6), Varane (6), Shaw (6), Malàcia (6); Casemiro (6), Fred (7); Bruno Fernandes (6), Weghorst (6), Sancho (5), Rashford (8). Tècnic: Erik ten Hag (7). Canvis: Garnacho (sc) per Sancho (m. 82).

Gols: 1-0 (m. 50), Marcos. 1-1 (m. 52), Rashford. 1-2 (m. 59), Koundé (pp); 2-2 (m. 76), Raphinha.

Àrbitre: Maurizio Mariani (4), italià.  

Targetes: Alba, Varane, Casemiro, Ten Hag, Malacia, Gavi.

Notícies relacionades

Estadi: Camp Nou.

Espectadors: 90.225

Actualitzar

Fa 436 dies

Habla Sergi Roberto, uno de los capitanes: "Hemos peleado hasta el final. Es una lástima no haber logrado la victoria, pero ha sido un partido con muchas ocasiones. Debemos mejorar para la vuelta si queremos llevarnos la eliminatoria"

Fa 436 dies

¡FINAL DEL PARTIDO EN EL CAMP NOU! El Barça y el Manchester United empatan a dos en un volcánico encuentro (2-2). Todo se decidirá la próxima semana en Old Trafford sin Pedri en el equipo azulgrana.

Fa 436 dies

Min. 90+: Ansu Fati dispara y acaba en córner la acción.

Fa 436 dies

Min. 90+: Disparo alto de Balde. El Barça busca el gol del triunfo.

Fa 436 dies

Cuatro minutos de añadido.

Fa 436 dies

Min. 90: Disparo raso de Rashford que detiene sin problemas Ter Stegen.

Fa 436 dies

Min. 86: Palo del Barça, Casemiro envía el balón al poste en su intento de despeje. La jugada acaba con otro remate peligroso de Ansu Fati despejado por De Gea.

Fa 436 dies

Min. 85: El Barça pide penalti por unas manos de Wan-Bissaka. Parecen manos claras, pero el juego continúa. Decisión surrealista.

Fa 436 dies

Min. 84: Nueva falta provocada por Gavi, que no da un balón por perdido. El Barça pide la segunda amarilla para Casemiro. Se libra, como tantas veces en su etapa con el Madrid.

Fa 436 dies

Min. 83: Ferran Torres sustituye a Raphinha. No le ha hecho mucha gracia el cambio al brasileño. Tampoco a la afición del Camp Nou.

Fa 436 dies

Min. 81: Cambio en el United. Garnacho entra por Sancho.

Fa 436 dies

Por cierto, Gavi estaba apercibido y no jugará la vuelta en Old Trafford.

Fa 436 dies

Min. 80: De Gea saca el remate con la cabeza de Raphinha tras un fallo de Shaw.

Fa 436 dies

Min. 79: Rashford remata fuera en una buena posición para batir a Ter Stegen. Sigue llegando el United, que está completando un excelente partido en el Camp Nou.

Fa 436 dies

Min. 76: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DEL BARÇA. Centro envenenado de Raphinha que se cuela en la portería de De Gea. Lewandowski intenta tocarla pero no llega. Es gol del brasileño. Vuelven las tablas (2-2).

Fa 436 dies

Min. 75: Casemiro y Gavi, tal para cual. Lucha entre ambos jugadores por un balón, de la que sale victorioso el brasileño.

Fa 436 dies

Min. 73: Amarilla clara para Gavi, que corta un contragolpe derribando a Fred.

Fa 436 dies

Pedri estará al menos tres semanas de baja, según el primer diagnóstico.

Fa 436 dies

Min. 69: Fred envía su zurdazo fuera por poco.

Fa 436 dies

Min. 68: La falta lanzada por Lewandowski se marcha fuera por poco.

Fa 436 dies

Min. 67: Casemiro también ha visto la amarilla entre las protestas.

Fa 436 dies

Min. 67: TRIPLE CAMBIO DEL BARÇA. Balde por Alba, Christensen por Marcos Alonso y Ansu Fati por Kessié.

Fa 436 dies

Min. 66: Amarilla para el técnico Ten Hag, que sigue protestando la acción de Koundé sobre Rashford. Era falta, pero fuera del área.

Fa 436 dies

Min. 65: Falta sobre Gavi, que está siendo el jugador más insistente del Barça.

Fa 436 dies

Min. 64: Rashford vuelve a escaparse y cae ante Koundé. Pide penalti el United. La jugada parecía al límite del área.

Fa 436 dies

Min. 59: Gooool del Manchester United. Buena jugada de Rashford y su centro acaba con un autogol de Koundé. Remonta el equipo inglés. El VAR confirma el tanto.

Fa 436 dies

Min. 52: ¡Gooool de Rashford! El United equilibra el partido con un remate que entra por el palo de Ter Stegen. Tablas en el Camp Nou (1-1).

Fa 436 dies

MIN. 49: ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DE MARCOS ALONSO! El defensa cabecea un córner y dedica el gol a su padre, fallecido la pasada semana.

Fa 436 dies

Min. 48: Araujo falla en el despeje y Sancho acaricia el gol.

Fa 436 dies

¡Empieza la segunda parte en el Camp Nou! Balón para el Barça.

Fa 436 dies

Sensacional entrada para el partido de hoy en el Camp Nou, que cuenta con 90.225 espectadores.

Fa 436 dies

¡DESCANSO EN EL CAMP NOU! El duelo llega al intermedio con 0-0 en el marcador. El Barça ha tenido el 58% de la posesión por el 42% del United.

Fa 436 dies

Dos minutos más de añadido.

Fa 436 dies

Min. 44. Partido de ida y vuelta en el Camp. Busca el gol el Barça antes del descanso.

Fa 436 dies

Min. 43: Amarilla para Varane por una entrada sobre Gavi.

Fa 436 dies

Min. 41: Sergi Roberto se ubica como interior. La lesión muscular de Pedri es una nefasta noticia para el Barça, que deberá reinventarse en su momento momento del curso.

Fa 436 dies

Min. 40: LESIÓN DE PEDRI. El canario se tira al suelo. Entrará Sergi Roberto.

Fa 436 dies

Min. 37: De Gea desbarata una gran internada de Jordi Alba, que recibe un golpe de Wan-Bissaka.

Fa 436 dies

Demasiadas pérdidas del Barça en la salida de balón. El United las está aprovechando y está llevando las dudas a la zaga azulgrana.

Fa 436 dies

Min. 33: ¡Nueva mano de Ter Stegen! Dispara Rashford y el alemán se luce. Fantástico partido del germano.

Fa 436 dies

Min. 32: Casemiro cabecea alto otro córner. Lleva peligro a balón parado el equipo inglés.

Fa 436 dies

Min. 30: Amarilla para Alba por protestar una jugada que acabó en saque de puerta. Pedía córner el lateral.

Fa 436 dies

Min. 29: Ter Stegen detiene un cabezazo de Casemiro.

Fa 436 dies

Min. 27: PARADÓN DE TER STEGEN. Weghorts se queda solo ante el portero alemán, que salva al Barça.

Fa 436 dies

Min. 26: Sancho remata mal una clara oportunidad. El balón golpea en De Jong y acaba en córner.

Fa 436 dies

Min. 26: Lewandowski no controla bien un pase de De Jong que le habría dejando solo ante De Gea.

Fa 436 dies

Min. 23: Empujón de Gavi a Bruno Fernandes que estuvo cerca de costarle una amarilla.

Fa 436 dies

Min. 22: Cesión peligrosa de Koundé a Ter Stegen que acaba en córner.

Fa 436 dies

Min. 19: Pedri remata fuera con la zurda en posición acrobática.

Fa 436 dies

Min. 12: Marcos Alonso lanza fuera la falta. Estaba demasiado cerca la falta para bajar el balón a portería.

Fa 436 dies

Min. 11: Gavi saca una falta peligrosa a base de coraje. En la jugada previa, Varane pudo hacer penalti sobre Lewandowski.

Fa 436 dies

Min. 10: Araujo prueba un complicado disparo que se marcha fuera.

Fa 436 dies

Min. 8: DE GEA DESVÍA EL DISPARO DE LEWANDOWSKI. Primera ocasión clara del Barça

Fa 436 dies

Min. 6: Nueva ocasión para el United que tapona Marcos Alonso.

Fa 436 dies

Min. 1: Primer acercamiento del United con un centro que pasa por el área sin remate. Sancho no llega por poco.

Fa 436 dies

¡EMPIEZA EL PARTIDO EN EL CAMP NOU! Saca de centro el Manchester United.

Fa 436 dies

Se guarda un minuto de silencio en memoria de las víctimas del terremoto en Turquía.

Fa 436 dies

Los jugadores han mostrado una pancarta de apoyo a los afectados del terremoto de Turquía. Jordi Alba, que cumplir 450 partidos con el Barça, ejerce de capitán azulgrana.

Fa 436 dies

Se saludan Xavi y Ten Hag, los técnicos de ambos equipos. A punto de empezar el encuentro.

Fa 436 dies

Saltan los jugadores de ambos equipos al terreno de juego.

Fa 436 dies

Suena el himno del Barça en el Camp Nou. A punto de saltar los jugadores de Xavi al césped.

Fa 436 dies

La afición azulgrana se reencontrarán con dos exmadridistas presentes en el Mancester United: Varane y Casemiro. Ambos se han llevado una buena pitada.

Fa 436 dies

Los dos equipos llegan lanzados al duelo. El Barça suma 14 victorias y 2 empates en sus 16 últimos duelos; el United acumula 14 victorias, 2 empates y una derrota en sus últimos 17. El equipo azulgrana no pierde desde el choque contra el Bayern (0-3) del 26 de octubre.

Fa 436 dies

Mateu Alemany, sobre los pagos del Barcelona a Enríquez Negreira: "Me remito a la nota que hizo el club. No voy a comentar nada más. Fútbol. Es normal que se hagan rotaciones con este calendario, pero vamos a intentar competir por todos los títulos, que es nuestra obligación. Hay que ir con cuidado con las lesiones, eso es una prioridad".

Carregar més