ALABÈS-BARÇA (0-4)

Victòria treballada del Barça contra un Alabès molt defensiu

Asisat Oshoala, Aitana Bonmatí i Clàudia Pina van firmar l’últim triomf blaugrana abans de l’aturada de seleccions.

Victòria treballada del Barça contra un Alabès molt defensiu

@FCBfemeni

3
Es llegeix en minuts

El Barça va tancar amb victòria l’últim partit de lliga abans de l’aturada de seleccions. Les blaugranes van sumar un nou triomf contra l’Alabès (0-4), que va aprendre dels errors passats i va frenar el potencial ofensiu de les blaugranes, però no va poder evitar una nova golejada del conjunt de Jonatan Giráldez. 

L’Alabès sabia molt bé què significava enfrontar-se al Barça. Van perdre 8-0 a l’Estadi Johan Cruyff el novembre passat i van confiar en el planter durant el mercat de fitxatges d’hivern per remuntar la situació de l’equip. Han incorporat a les seves files –en forma de cessió– dues jugadores del Barça B, Esther Laborde i Ornella Vignola, per assegurar-se la permanència en la Lliga F. 

El Barça no tornaria a sorprendre un Alabès desprevingut. Iñigo Juaristi va fer canvis en el seu onze habitual i el va reconvertir en un de molt més defensiu. Va poblar la defensa i el mig del camp amb un 5-4-1 per evitar una golejada tan àmplia com la de la primera volta. I no li va sortir malament l’aposta al tècnic. Malgrat que les jugadores van plasmar desconfiança en els primers minuts de joc, un sistema defensiu els va valer per retardar la golejada culer. Al Barça li va costar arribar a l’àrea rival i va cometre més fores de joc que en els altres partits.

Rolfö, líder de la davantera blaugrana 

Fridolina Rolfö s’ha consolidat com una peça clau de l’atac blaugrana. És indiscutible per a Jonatan Giráldez a la banda esquerra de l’equip. Va començar la temporada com a lateral, però després de la bona adaptació de Nuria Rábano, ha tornat a l’extrem esquerre, la seva posició natural. La blaugrana, molt superior físicament a la resta, s’apropia cada jornada de la banda esquerra. I amb la seva bona connexió amb Nuria i Oshoala, el seu rendiment és cada cop millor. Ja porta nou assistències aquesta temporada. 

Contra l’Alabès, va tornar a ser decisiva. Ni la robusta defensa de l’equip de Vitòria va poder parar el seu potencial. I després de diversos intents amb Geyse i Asisat, va arribar el primer gol blaugrana en una jugada que s’està convertint en un clàssic després que hagi tornat la millor Oshoala. L’extrem va assistir des de la banda esquerra a la davantera nigeriana, que va tocar la pilota amb la bota dreta per fer el primer gol del partit. 

En el segon, Rolfö intentava repetir una acció idèntica que en el primer. Després d’una passada de Clàudia Pina, la sueca va centrar des de la banda esquerra buscant Oshoala, però Oihale –companya de la blaugrana a la selecció nigeriana– va marcar el segon en pròpia porta en un intent d’evitar un altre gol d’Asisat. L’únic que se li va escapar a l’extrem va ser el gol, malgrat tenir dues ocasions molt clares, i topar amb el pal en el segon temps. 

Notícies relacionades

El Barça va tenir moltes dificultats per generar ocasions clares contra la sòlida defensa que va imposar l’Alabès a casa. Ni les centrades de Rolfö des de la banda esquerra ni els xuts de Geyse, des de l’extrem dret, van canviar el resultat. Les dues interiors blaugrana van tornar a ser les que van aconseguir una golejada més folgada.

El 5-4-1 de l’Alabès va frustrar els plans del Barça, que va focalitzar el joc des de les bandes i va veure reduït el joc interior. Després d’un encertat xut de Geyse, que va rebutjar Jana, Aitana Bonmatí va marcar el tercer des de l’àrea petita. I Clàudia Pina, que ja havia avisat amb un gol en fora de joc en els primers 50 segons de partit, va rebre la pilota després d’una passada filtrada de Bronze per fer el 0-4 definitiu. És la segona màxima anotadora de l’equip després d’Asisat Oshoala.