«ÉS EL NOSTRE MILLOR MOMENT»

Xavi recorda l’Intercity per no relaxar-se a Ceuta

«No em sento alliberat; torno a sentir la pressió per guanyar la Copa, la Lliga, l’Europa League...», diu l’entrenador del Barça

Xavi recorda l’Intercity per no relaxar-se a Ceuta

Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’experiència de l’Intercity és l’argument principal que utilitzarà Xavi Hernández per tenir activada la plantilla abans de viatjar a Ceuta, un desplaçament singular a la Copa que inclou un vol amb avió a Màlaga i un altre en helicòpter per arribar al continent africà. El tècnic blaugrana va esmentar l’equip alacantí que va esprémer el Barça en l’anterior eliminatòria com a exemple del que pot passar si els seus jugadors no posen «els cinc sentits» al camp.

Més que el viatge i la diferència de categoria (el Ceuta, a més, és cuer del seu grup de Primera RFEF), el que mes preocupa Xavi és gestionar que el grup no es relaxi. A més d’haver recuperat el liderat de la Lliga en la represa després del Mundial, i haver superat la «gairebé ensopegada» amb què es va qualificar el 3-4 davant l’Intercity, el Barça acaba de conquerir el seu primer títol amb el gran triomf sobre el Madrid (3-1) que va anar acompanyat d’una actuació estel·lar sobre els blancs.

«Jo no em sento alliberat per haver guanyat la Supercopa. L’hem disfrutat i ara l’aparquem. Torno a sentir la pressió per guanyar la Copa, la Lliga, l’Europa League...», diu l’entrenador del Barça, que desitjaria traslladar aquesta mateixa mentalitat als futbolistes.

Continuïtat a la Supercopa

Va admetre Xavi que insistirà molt a avisar del perill irremeiable que suposaria una nit de distensió a Ceuta. L’eliminatòria continua sent a partit únic. La Supercopa ha insuflat una dosi de tranquil·litat i confiança al vestidor, també de credibilitat del seu projecte de portes enfora.

L’eliminació seria una marxa enrere que el tècnic vol impedir. «Hem de donar continuïtat a l’èxit de la Supercopa», resumia Xavi. A l’èxit i a l’estat d’ànim i futbolístic de la plantilla. «Estem en el nostre millor moment», va assegurar, no sense abans recordar que la Copa és un terreny procliu a les sorpreses i que el Barça no pot protagonitzar-ne cap.

Vies per motivar

Aquesta era la seva obsessió. Té dues vies per aconseguir la motivació de la plantilla: removent totalment l’alineació incloent-hi futbolistes que no són titulars, o fer servir la suggestió via missatges orals. L’onze titular quedarà en secret fins una hora i mitja abans del duel, tot i que apareixeran noms no habituals. Futbolistes com Bellerín, Eric, Ferran i d’altres apareixeran a l’onze inicial. Xavi va avançar que Ronald Araujo descansarà. Possiblement també Robert Lewandowski per un cop a l’esquena.

Notícies relacionades

Seria l’oportunitat perquè Memphis Depay lluités per un lloc en la davantera, però la posició de l’holandès torna a ser incerta. Abans del Mundial no va voler reaparèixer amb el Barça per no arriscar-se a una lesió que el privés d’anar a Qatar. Ara, predisposat a marxar del club, tampoc voldria posar en perill el traspàs a falta de poc més de dues setmanes per al tancament del mercat.

«Parlaré amb ell a veure quins són les seves sensacions», va dir Xavi després de comentar que no tenia cap notícia que la seva sortida fos imminent. El tècnic va repetir que no vol perdre cap futbolista. I si marxa algú, que sigui reemplaçat per un altre jugador. Una petició difícil d’assumir pel límit salarial.