MADRID-BARÇA (DIUMENGE 15, 20 H)

Xavi, sobre la final de la Supercopa d’Espanya: «Amb un títol a la butxaca, tot canvia»

Xavi, sobre la final de la Supercopa d’Espanya: «Amb un títol a la butxaca, tot canvia»

@rfef

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Gairebé 14 mesos després d’aterrar en un Camp Nou gairebé en flames (Koeman acomiadat de mala manera i l’equip trencat per la traumàtica marxa de Messi, que no se’n volia anar), Xavi s’acosta a la seva primera final. El tècnic mai ha estat tan prop d’un títol. I sap, per molt que Rafael Yuste, vicepresident esportiu del Barça, digui que el club «està a mort amb Xavi», que seria molt valuós tornar a obrir les portes del Museu.

Unes portes tancades des d’abril del 2021 (la Copa encara amb Koeman i Messi). Massa temps per a una institució sacsejada per una crisi esportiva i econòmica (té un deute de 1.350 milions i té tan disparada la massa salarial que no pot fitxar). «Amb un títol a la butxaca, tot canvia. Aquest títol significaria molt per a nosaltres i l’extra del Madrid encara més», ha reconegut l’entrenador blaugrana. 

Ha elogiat el Madrid d’Ancelotti, amb qui manté una excel·lent relació. «És un cavaller del futbol», ha dit Xavi, que ha enaltit el llarg catàleg de virtuts que té el rival blanc a la final de la Supercopa que es jugarà aquest diumenge a Riad. «El veig molt fort, molt fort. L’aspecte psicològic és fonamental. Ells tenen un punt d’avantatge perquè han jugat més finals, però nosaltres hem de demostrar més gana i motivació, això és innegociable», ha reconegut el tècnic del Barça.

I tot i que el seu Barça tingui menys experiència que el Madrid en aquestes finals, Xavi no dubta. «És un moment especial per als joves i per als veterans. Tenim molta gent que no ha guanyat títols amb el Barça», ha indicat el tècnic. Només nou (Busquets, Sergi Roberto, Alba, Ter Stegen, De Jong, Dembélé, Pedri, Araujo i Ansu Fati) dels 24 futbolistes que figuren a la plantilla blaugrana han conquerit algun trofeu.

«És una oportunitat enorme, enorme, per a aquests jugadors. I per als veterans també. És un moment especial per a tots», ha remarcat l’entrenador del Barça, que veu aquesta final «com una oportunitat d’or per guanyar un títol a meitat de temporada que significaria molt perquè ens donaria molta confiança».

El ‘factor Araujo’

Xavi ha demanat al seu equip que jugui «sense por i sense ansietat» després de confessar que «pagaria per jugar alguns minuts, tot i que fos de suplent, perquè com a entrenador es pateix molt».

Notícies relacionades

Tres clàssics ha jugat el tècnic contra el Barça assegut a la banqueta. Va perdre el primer (gener 2022) contra el Madrid (2-3), amb Araujo de lateral frenant Vinicius. Va guanyar el segon (març 2022) al Bernabéu (0-4), amb l’uruguaià transformat en una revelació tàctica desactivant el veloç extrem brasiler, i va perdre el tercer i últim (octubre 2022) també al Bernabéu (3-1), amb Sergi Roberto ocupant el flanc dret de la defensa per la lesió d’Araujo. 

«Araujo és extraordinari, és un dels millors del món en l’un contra un, corregint a l’esquena. És un corrector molt bo. Ens dona molta seguretat, lideratge, és una opció», ha reconegut el tècnic.