EL CLUB BUSCA NOUS NEGOCIS

El Barça deixarà d’ingressar 93 milions pel trasllat a Montjuïc

El Barça deixarà d’ingressar 93 milions pel trasllat a Montjuïc

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça ja té quantificat el que deixarà d’ingressar pel seu trasllat provisional a Montjuïc a partir de la temporada vinent. «Deixarem d’ingressar 93 milions d’euros», ha confessat el president, Joan Laporta, a SER Catalunya, i ha indicat que s’estan buscant fórmules imaginatives per pal·liar aquest forat econòmic. La idea del club és tornar al nou Camp Nou el novembre del 2024 «amb un 70% d’aforament» i es calcula que deixarà d’ingressar 38 milions la temporada 24-25. I a la 25-26, ja amb tot construït, s’«obtindran 151 milions».

«No podem estar més d’un any i quatre mesos allà», ha indicat el dirigent, conscient que ha d’aixecar-se com més aviat millor el nou Camp Nou. «Ho compensarem amb altres formes, tenim l’anell olímpic i cada partit allà ha de ser una festa», ha precisat Laporta.

El Barça assumeix que hi pot haver, igual que va passar durant la pandèmia, gairebé 27.000 socis que s’acullin a l’excedència dels seus abonaments i no acudeixin a l’estadi olímpic. Vol rendibilitzar els 400 milions d’aficionats que té el Barça trobant una bossa de seguidors que puguin acudir als partits que es juguin a l’Estadi Olímpic. «Hem de buscar aficionats que es puguin permetre venir».

A més, el club s’ha plantejat obtenir més recursos econòmics per la venda de jugadors. Però, no, del primer equip. «Hem de rendibilitzar més el futbol formatiu. Del primer equip no hi ha ningú en venda», ha precisat Laporta.

Oferta de 320 milions per BLM

Després, el president ha reconegut que la directiva ha «anat reduint les pèrdues ordinàries i, gràcies a les ‘palanques’, hem generat beneficis», a més de recordar que «no és cert que no podem activar més ‘palanques’, perquè podem vendre un altre actiu que no generi ingressos recurrents». I ha posat nom a aquest actiu. «Tenim una oferta de 320 milions pel 49% de BLM, però no l’hem acceptat, perquè no necessitem els diners. Els socis del Barça poden estar tranquils. La situació està controlada».

Notícies relacionades

En aquest sentit, Laporta ha revelat que el mes de juny vinent es plantejarà si incorpora un nou CEO, ja que va quedar vacant a l’organigrama del club després de la sortida de Ferran Reverter. El president del Barça continua convençut que el projecte de la Superlliga es posarà en marxa. I ha posat fins i tot una data. «Pot ser el 2025».

Sempre amb un format «obert i democràtic» creant una competició europea, segons Laporta, sense equips anglesos «en un primer pas perquè competirem amb la Premier».