Actualitat blaugrana

Laporta: «El cor de Messi és culer, però no podem generar certes expectatives»

  • El president del Barça assegura que el 2022 «ha sigut un any dur, però s’ha recuperat l’alegria» del barcelonisme. «Ara toca lluitar per títols», proclama.

Laporta: «El cor de Messi és culer, però no podem generar certes expectatives»

FCB

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Barcelona, Joan Laporta, va admetre aquest dijous que estaria «encantat» amb la tornada de Leo Messi el club blaugrana, tot i que va admetre que no es poden generar «certes expectatives». Així ho va expressar en una àmplia entrevista a Barça TV en la qual va repassar molts aspectes de l’actualitat blaugrana. El dirigent va recordar que Messi té contracte amb el PSG i que «tots els culers» s’han alegrat pel Mundial conquerit per l’argentí. «S’ho mereixia».

Laporta va comentar que Messi és «el millor jugador de tots els temps» i està convençut que és culer. «Ens ha donat moltes alegries i sempre estarà vinculat al Barça. Si torna o no com a futbolista, no ho sé. A nosaltres ens encantaria, però això ja es veurà», va insistir el president, que sempre ha sigut el primer en obrir les portes a la possible tornada de l’astre.

A propòsit de la Superlliga

En el seu balanç del 2022, Laporta va admetre que s’ha tractat d’un «any dur», però que que té la tranquil·litat que amb l’equip que el Barça té s’ha «recuperat l’alegria del barcelonisme» i que ara «toca lluitar pels títols».

El president blaugrana va afirmar que s’ha de reformar el funcionament del futbol europeu. Va explicar que la Premier passarà de 5.000 a 7.000 milions d’euros en ingressos per drets televisius, mentre que LaLiga passarà de 2.000 a 2.700 o menys.

«La UEFA hauria de ser a la nostra mateixa taula, perquè volem fer la Superlliga Europea mitjançant un diàleg constructiu. Estem oberts a parlar amb tot el món i compromesos fermament en la reforma del model del futbol. Calculo que la Superlliga serà una realitat en un parell d’anys», va opinar.

El pal de la Champions

Laporta va admetre que l’eliminació de la Champions va ser «un pal», just quan el club acabava de recuperar «l’alegria i la confiança en el projecte», per això «l’eliminació europea va ser un cop». El president va afegir que el club té «la sort» de tenir el millor entrenador del món, amb «molts coneixements futbolístics» i «alineat amb el club».

«Ha superat les expectatives que teníem en ell. La veritat és que coneix molt el club. Fa goig parlar amb ell perquè relativitza els problemes, transmet optimisme i no veu res impossible», va afirmar Laporta, que va desmentir que en algun moment hagi volgut vendre Frenkie de Jong, «un dels puntals de l’equip».

El futur de Busquets

El mandatari va revelar que Xavi vol que Sergio Busquets continuï: «S’ha parlat d’una possible marxa a l’hivern, però volem que segueixi amb nosaltres fins al final de la temporada. Respectarem la seva decisió i l’ajudarem en tot el que necessiti. El Barça és casa seva i ell decidirà el que hagi de decidir, però al club tots volem que segueixi».

Va concretar que el Barcelona no té previst realitzar cap tipus de moviment en aquest mercat hivernal, perquè el treball es va realitzar a l’estiu. «Ara esperem que jugadors en qui tenim moltes esperances com Ansu Fati facin un pas endavant. Confiem que s’aconsegueixin els objectius», va indicar.

Elogis al Barça femení

Quant a l’equip femení, Laporta va comentar que el Barça té «un equip que enamora», que practica un futbol «que agrada molt» i que és entrenat de manera genial per Jonatan Giráldez. «El femení és una referència esportiva i social. Estem invertint perquè tot segueixi en aquesta línia», va assegurar el president blaugrana.

Sobre l’equip de bàsquet, Laporta va elogiar el tècnic Jasikevicius, «un guanyador i un lluitador» que sap que «tots els culers estem esperant guanyar l’Eurolliga».

En defensa del seu fill

Notícies relacionades

Laporta, finalment, es va referir a la presumpta intermediació d’un dels seus fills (Guim) en la intermediació de jugadors. «Ell no s’ha beneficiat de res del Barça.

«No puc dir-li que treballi en una cosa o una altra, perquè ja té 25 anys i no puc prohibir-li que treballi en el que més li agrada: la captació de joves. Ell sap que té un límit i que no pot guanyar diners amb el Barça. Entenc que hi hagi gent que vol fer-li la volta, però té línies vermelles que mai ha creuat», va concloure.