Cita «il·legal»

El Barça i el Madrid es planten i boicotegen Tebas en l’assemblea de la Lliga a Dubai

El Barça i el Madrid es planten i boicotegen Tebas en l’assemblea de la Lliga a Dubai

DAVID RAMIREZ

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça està enfadat per la Lliga i les seves cada vegada més exigents i «restrictives», com les va qualificar el president Joan Laporta, normes sobre el ‘fair play’ salarial, que dificulten la reconstrucció del projecte esportiu blaugrana. De les paraules s’ha passat als fets. I el Barça, segons ha revelat en un comunicat oficial, no acudirà a l’assemblea de la Lliga que se celebrarà a Dubai.

El Madrid, unit al Barça en el seu projecte d’impulsar la SuperLliga europea en contra de l’opinió de Javier Tebas, president de la Lliga, tampoc anirà a aquesta cita extraordinària dels 42 clubs de Primera i Segona Divisió prevista per al 7 de desembre. Planten i boicotegen tots dos clubs, vinculats amb una estratègia comuna.

Cita inusual lluny de Madrid

El club blaugrana va comunicar el 25 de novembre a la Lliga que no assistirà a la cimera de Dubai, convocada «amb caràcter d’urgència», segons ha informat el mateix Barça. Una urgència que no comparteix perquè s’hi tractaran «assumptes molt rellevants relatius a la modificació dels Estatuts i el reglament general de la Lliga» que requereixen, segons la directiva de Laporta, «més debat previ i una anàlisi més extensa i participativa».

A més, el Barça afirma que «no considera oportú aquest viatge a Dubai per a un acte que podria celebrar-se a la seu de la Lliga», mentre ha recalcat la seva «oposició davant de qualsevol actuació que considerem lesiva per als drets i interessos» del club.

Ni Barça ni Madrid acudeixen a aquesta crida de Tebas, que pretén explorar nous mercats amb aquest viatge a Dubai, i presentar als 42 clubs el nou acord de patrocini global amb EA Sports, que assumeix el nom de la Lliga a canvi de 40 milions d’euros per any durant els cinc que durarà el contracte firmat.

En el seu comunicat, fet públic a la mateixa hora pràcticament que el del Barça, el Madrid ha sigut molt més bel·ligerant i dur. «Considerem il·legal la convocatòria, ja que se cita els clubs a més de 5.000 km de la seu de la Lliga», ha indicat el club blanc, que ha defensat que «és totalment injustificable abordar d’aquesta manera improvisada i urgent, sense l’oportú debat i anàlisi assossegada, modificacions de rellevància de la normativa interna de la Lliga.»

Notícies relacionades

El Madrid considera del «tot inapropiat i profundament incoherent que la Lliga cometi el dispendi econòmic de desplaçar més de 100 persones per celebrar un acte d’aquesta naturalesa, en aquestes dates, als Emirats Àrabs Units, quan es podria celebrar a la seu de la Lliga sense incórrer en despeses extraordinàries». Denuncia l’entitat que presideix Florentino Pérez que «resulta incomprensible que se sufraguin despeses desmesurades i innecessàries, especialment en el context econòmic en el qual ens trobem», per la qual cosa no hi enviarà cap representant, i qualifica d’«actuacions irresponsables del president de la Lliga que tenen un cost econòmic injustificable i perjudiquen greument la imatge i la reputació del futbol espanyol».

Barça i Madrid es mantenen units en la defensa de la Superlliga europea, malgrat les reticències i traves que planteja Tebas, i tots dos clubs intenten superar l’impacte provocat per la dimissió en bloc del consell directiu de la Juventus, amb Andrea Agnelli, el president, al capdavant. Era Agnelli juntament amb Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, els líders ideològics d’aquesta iniciativa que enerva el màxim responsable de la Lliga.