TORNA CRISTIANO A BARCELONA

El Manchester United és el rival del Barcelona a l’Europa League

El Manchester United és el rival del Barcelona a l’Europa League

DPA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Manchester United era un dels pitjors rivals que li podia tocar al Barça a l’Europa League i li ha tocat. Han sigut les dues primeres boles que han aparegut al sorteig, i així queda servida la tornada sempre morbosa de Cristiano Ronaldo al Camp Nou. El conjunt dels ‘diables vermells’ anglès, ara dirigit per l’holandès Erik ten Hag, desafia el Barça de Xavi Hernández, amb els dos entrenadors embrancats en la sempre complicada tasca de reconstruir dos vells campions.

Més li està costant al tècnic anglès, que va agafar les regnes de l’equip l’estiu passat. El United és cinquè a la Premier, a 11 punts de l’Arsenal, el líder, sense donar encara mostres de consistència per lluitar pel títol. Els problemes futbolístics s’afegeixen al sotsobre que està ocasionant el comportament de Cristiano. També és suplent Casemiro, un altre exmadridista que ha recalat a Anglaterra aquest estiu. Raphael Varane, que completa el trio d’exfutbolistes blancs, sol ser titular.

O tornava Cristiano al Camp Nou o tornava José Mourinho a bord de la Roma. Tornarà si aleshores, al febrer, continua a Old Trafford, on malviu amb reiterades dosis de suplències. L’astre portuguès intentarà, durant el mercat d’hivern, buscar un equip i un club en què pugui explotar els últims anys de carrera.

El partit d’anada es disputarà al Camp Nou el dijous 16 de febrer, i el de la tornada, una setmana més tard, el 23 de febrer, al camp anglès. La normativa estableix que els vuit eliminats de la Champions s’enfronten als vuit segons dels grups de l’Europa League, però a aquests es concedeix l’avantatge de camp.

Notícies relacionades

El Barça va superar la teòrica adversitat de jugar-se la classificació fora de casa l’any passat. Primer, davant el Nàpols, i després, contra el Galatasaray. L’equip va empatar els dos partits d’anada al Camp Nou (1-1 i 0-0, respectivament), però a continuació es va imposar a Itàlia (2-4) i a Turquia (1-2).

Després d’aquesta eliminatòria, de passar, el Barça i els altres set guanyadors s’enfrontaran, als vuitens de final (9 i 16 de març), als vuit campions de grup, entre els quals hi ha el Betis i la Reial Societat –no s’enfronten tampoc els equips de la mateixa lliga entre si–, l’Arsenal, el Feyenoord, el Fenerbahçe, el Ferencváros, el Friburg i el Saint-Gilloise. La final està programada per disputar-se el 31 de maig al Puskas Arena de Budapest.