Futbol

Ancelotti: «No és un Reial Madrid - Barcelona a vida o mort perquè arriba molt aviat»

El tècnic italià admet que «l’any passat vaig intentar inventar contra el Barça i em va sortir car. Vull un equip que tingui clar al camp el que ha de fer en cada moment del partit»

Ancelotti: «No és un Reial Madrid - Barcelona a vida o mort perquè arriba molt aviat»
2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Carlo Ancelotti va comparèixer en la roda de premsa prèvia al clàssic que l’enfrontarà al Barça aquest diumenge al Santiago Bernabéu (16:15 hores). El tècnic italià va començar analitzant la dimensió d’aquest primer duel de la temporada contra els blaugrana: «No he posat cap vídeo de l’any passat als jugadors perquè coneixen bé el rival, perquè el partit de l’any passat no afectarà perquè és una altra temporada i un altre partit. Tenim la il·lusió de jugar aquest primer clàssic, un partit que tothom veurà. No és un partit a vida o mort perquè arriba molt aviat. És especial, però la temporada és molt llarga».

Sense invents

Preguntat pel precedent de l’any passat, en què va provar amb Modric de fals nou i va sortir golejat pels de Xavi, Carletto va respondre amb la seva naturalitat habitual: «No vull inventar perquè mai he inventat. Al futbol no hi ha res a inventar perquè està tot inventat fa molt. L’any passat vaig intentar inventar contra el Barça i em va sortir car. Vull un equip que tingui clar al camp el que ha de fer en cada moment del partit. És un rival d’alt nivell i hem d’atacar bé i defensar bé. Només així es guanyen partits i títols».  

Sobre el moment de joc del Barça, que arriba d’empatar amb l’Inter i quedar gairebé eliminat de la Champions, l’italià no es creu el sot que travessa: «És un equip que des del principi ho ha fet molt bé a la Lliga. Han sigut espectaculars. No sé com l’ha afectat el que va passar dimecres contra l’Inter. Juguem diferent a l’Inter, però el que ha mostrat l’Inter en el partit és valentia i ha sigut molt eficaç a dalt. No crec que ens ajudi perquè és un partit diferent. El Barcelona és un equip que té recursos per fer una gran temporada». 

Idea diferent

Notícies relacionades

Preguntat per l’estil del joc del Barça davant un Reial Madrid més pragmàtic en la seva manera de desplegar-se, Ancelotti va tornar a insistir en la seva manera d’entendre el joc: «La història del Barça parla clar sobre el fet que aposten per un estil i tinc tot el respecte en aquest sentit. És una idea de futbol que els ha donat èxit. La idea que tenen altres clubs és diferent. Jo crec que tenir un sol estil, per mi, no és el més indicat, perquè de vegades els jugadors canvien i el més important és tenir el jugador còmode amb l’estil que juga».

Finalment, el tècnic va descartar Courtois, de qui va dir: «Està bastant bé, però no està còmode i ha entrenat poc. Per aquest partit està descartat». També va advertir haver vist millor Benzema aquesta setmana perquè ha millorat molt la seva condició física.